NRK Meny
Normal

Lager dataspill fra et fremtidig Svalbard

– Nøkkelen til jordas fremtid ligger under isen i nord, forteller spillutvikleren.

Kodenavn Svalbard

Arbeidsskisse for dataspillet «Kodenavn Svalbard».

Foto: Red Thread Games

Et dataspill lagt til et fremtidig Svalbard er nå under utvikling av Red Tread Games.

Det Oslo-baserte spillselskapet fikk tidligere denne uka 975 000 kroner i støtte av Norsk Filminstitutt til utvikling av spillet, som har arbeidstittelen «Kodenavn Svalbard».

«Red Thread Games har presentert et originalt og overbevisende konsept. Settingen med det nordiske, golde landskapet sammen med en spennende historien har vi tro på vil skape stor interesse både her hjemme og internasjonalt», står det å lese i tildelingen fra Norsk Filminstitutt.

«Kodenavn Svalbard» blir et rollespill som skal produseres for PC. Ellers er utviklerne hemmelighetsfulle, men på spørsmål fra NRK, røper de litt om det som er på gang.

Ragnar Tørnquist

Ragnar Tørnquist grunnla Red Thread Games i 2012.

Foto: privat

– Vi har lagt spillet til en post-apokalyptisk fremtid, etter klimaforandringer og krig. Menneskeheten er i gang med å gjenreise sivilisasjonen. Løsningen ligger under isen på Svalbard, forteller Ragnar Tørnquist, som grunnla Red Thread Games i 2012.

Nå går selskapet i gang med å produsere en såkalt prototype - som viser en liten del av spillet.

– Vi skal til Svalbard for å gjøre research. Vi ønsker å reprodusere miljøene så godt som mulig, sier Tørnquist til NRK.

Det vil ta flere år før «Kodenavn Svalbard» er ferdig for spill. Først skal nemlig Red Thread Games ferdigstille «Draugen», et horrorspill lagt til nordvestlandet på 20-tallet.

– Vi liker de norske miljøene og tematikken, forteller Tørnquist.

Red Thread Games AS ble stiftet høsten 2012 og har i dag 13 ansatte med bakgrunn fra norsk og internasjonal spillutvikling. Studioet lanserer våren 2016 femte og siste episode av den kritikerroste eventyrspillserien Drømmefall Kapitler.