NRK Meny
Normal

Kvinner i tet

Det ble Elisabeth Edland som kjørte først inn til Skoganvarre. Det er mildt i hele Finnmark idet kjørerne møter natta.

Elisabeth Edland (til venstre) inn til Skoganvarre
Foto: Trine Hamran / NRK

Elisabeth Edland (48) fra Nannestad sa til NRK lørdag kveld at hun er fornøyd både med vær, temperaturer og hunder.

– Hundene mine har ikke så mye pels, så dette går bra! sa Edland da hun ankom Skoganvarre.

Hun er usikker på om det er  en fordel å være først så tidlig i løpet. Edland måtte bryte Finnmarksløpet i Skoganvarre i fjor. – Føret er fint, det er faktisk sukkersnø enkelte steder, sa Edland.

Ole Wingren fra Nykarleby i Finland og Mona Kolstad fra Eidanger var de neste kjørerne inn til Skoganvarre, som ligger i Porsanger kommune.

Enda mildere vær

Alle som stakk nesa ut av døra i Finnmark lørdag kunne konstatere at det var vårlig og mildt over hele fylket. Kramsnøen om dagen blir til skaresnø om natten, men meteorologene lover fortsatt mildvær for hundekjørere og andre utendørs. Faktisk er det meldt stigende temperatur. Her er værvarselet som gjelder fram til søndag midnatt for hele Finnmark:

Sørvestlig, fra søndag morgen vestlig bris, av og til frisk bris 10 på kysten. Skyet eller delvis skyet. Spredt snø. Søndag kveld sørlig frisk bris 10 utsatte steder, liten kuling 12 m/s i vest. Oppholdsvær, til dels pent vær i øst. Temperatur: -5 til 3 grader, lavest temperatur på Vidda natt til søndag. Nedbør: 0-2 mm.