Kvinnen som ble drept i Lenvik antas å ha vært et tilfeldig offer

Politiet har pågrepet den antatte gjerningspersonen, etter at en kvinne i 80-årene ble funnet drept i Lenvik kommune i Midt-Troms.

Politiadvokat Marie Lygre og regionlensmann Arnold Nilsen

Drapsetterforskningen er i gang i Lenvik i Troms. Her er politiadvokat Marie Lygre og regionlensmann Arnold Nilsen

Foto: Linda Pedersen / NRK

Mandag formiddag rykket politiet ut til en adresse i Lenvik kommune etter melding om en person som hadde truet med kniv.

Da politiet kom fram hadde vedkommende forlatt stedet, og det ble startet søk.

Politiet fant senere den drepte kvinnen på en annen adresse i samme område. På stedet fant politiet også den aktuelle personen man opprinnelig lette etter.

Ut fra de opplysningene politiet har gitt til nå, kan det se ut som at kvinnen som ble funnet drept mandag ettermiddag i Lenvik, var et tilfeldig offer.

Lensmann på Finnsnes, Arnold Nilsen, orienterer. Reporter er Arild Moe.

Innslag fra Dagsrevyen klokka 21 mandag kveld.

Etterforskes som drap

Regionlensmann Arnold Nilsen sier det er funn på stedet som gjør at politiet etterforsker saken som drap, og som knytter den antatte gjerningspersonen til drapet.

– Vi har foreløpig ikke bedt om hjelp fra Kripos, men får kriminalteknisk assistanse fra politiet i Tromsø, sier regionlensmannen til NRK.

Laster kart, vennligst vent...

– Det er mange avhør som skal gjennomføres og en rekke andre etterforskningstekniske undersøkelser som må gjøres, så sånn sett er saken over i en ordinær etterforskningsfase, sier Nilsen.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om de involverte har et slektskapsforhold.

Politiet har innkalt til en pressekonferanse om saken tirsdag kokka 10.

– Den pågrepne personen er i politiets varetekt, og vi vil i morgen vurdere om vedkommende skal fremstilles for varetektsfengsling, sier regionlensmannen.

– Kriseteam aktivert

Kommunalsjef i Lenvik kommune, Bente J. Karlsen, sier de er orientert om den alvorlige og tragiske hendelsen.

– Kommunens kriseledelse er informert og det psykososiale kriseteamet er aktivert. Kommunens oppgave er nå å sørge for ivaretakelse av de berørte, sier hun.

Ordfører Geir Inge Sivertsen sier kommunen ble informert om det som har skjedde av politiet mandag ettermiddag.

Han sier det er viktig å ta vare på alle parter etter denne hendelsen. Han understreker at dette er en enkeltstående hendelse som resten av befolkninga i kommunen ikke trenger å kjenne noen frykt for.