Gjenopptar søk etter kvinne i Målselva

Det er satt i gang en leteaksjon etter en savnet kvinnen. Politiet frykter at hun har gått gjennom isen.

Bardufoss lufthavn

Ambulansefly landet på Bardufoss flyplass fredag ettermiddag.

Foto: NRK

Klokka 9 i dag gjenopptok politiet søket etter kvinnen som ble meldt savnet etter at hun gikk gjennom isen på Målselva i går ettermiddag.

Politiet fikk inn meldingen om en savnet person 17.24, og kom selv til stedet 18.17. Da var dykkere i gang med å søke.

– Det vi har fått melding om er at det er en kvinne som er savnet. Hun har gått tur med hunden sin, og hunden skal ha blitt stående igjen på isen og markert hvor hullet var, sier sier redningsleder i Hovedredningssentralen i Nord-Norge, Alf Hågensen til avisa Nordlys.

20 personer leter

Uhellet skal ha skjedd i elva ved Fossmoen, et stykke fra Bardufoss flyplass, i Troms. Politiet antar at kvinnen, som skal være i 30-årene, er omkommet.

– 20 personer er i dag med på letingen. Vi jobber med å søke i åpne råker, og skal søke med dykkere i bakevjene nærmest der kvinnen trolig gikk gjennom isen, forteller innsatsleder Ragnar Schølset ved Målselv lensmannskontor til NRK.

Søket etter kvinnen ble avbrutt av sterk strøm natt tillørdag klokka 02.30. I tillegg til dykkere deltar mannskape rfra blant annet Norsk Folkehjelp, og to hunder i søket.

Vanskelige leteforhold

– Det er fremdeles vanskelige leteforhold i elva. Den er stort sett silagt, og det er noen får åpne råker. Isen gjør det vanskelig å søke både i og langs elva, sier Schølset.

Han forteller at det er et stort leteområde som skal gjennomsøkes, fra Årskog og langt nedover Målselva.

Leteaksjonen ble avsluttet for dagen ved firetiden lørdag ettermiddag. Søket etter kvinnen forstetter søndag.