NRK Meny
Normal

Setter i gang nye søk etter savnet lik

Aktor har bedt politiet om å gjenoppta etterforskningen i Kvaløya-drapssaken.

Sandnessundbrua.

Politiet har i dag fått nye tips i saken om Kvaløya-drapene. Et vitne mener at det savnede liket etter Stein Håvard Larsen ligger begravd her, under Sandnessundbrua, på Kvaløysida.

Foto: NRK

Rettssaken mot mannen som er tiltalt for to drap på Kvaløya i Tromsø tok en ny vending torsdag.

50-åringen ble tiltalt for drapene høsten 2014, men liket etter den ene personen, Stein Håvard Larsen, er fortsatt ikke funnet.

Etter fjerde dag i retten kom det fram nye opplysninger om hvor dette liket skal befinne seg. Aktor Lars Fause har nå begjært videre etterforskning i saken, samtidig som den pågår for fullt i Nord-Troms tingrett.

– Et vitne kom med veldig oppsiktsvekkende informasjon under dagens forhandling. Hun navnga to personer som hun hadde hørt sto bak drapet på Hermond Magne Steinsund. Hun oppga også at hun hadde hørt hvor den avdøde Stein Håvard Larsen var gjemt og begravd, sier Fause til NRK.no.

Vitnet mener at Larsen ligger begravd under Sandnessundbrua på Kvaløya-siden.

– På bakgrunn av denne informasjonen har jeg gitt etterforskningsordre til Tromsø politidistrikt. Når slik oppsiktsvekkende informasjon kommer fram i retten, må politiet og påtalemyndigheten gjøre noe med det, sier Fause.

Politiet: – Ikke så troverdig

Fungerende politimester Einar Sparboe Lysnes vil ikke si noe om når politiet skal søke etter det savnede liket.

– Vi har blitt anmodet om å sjekke ut opplysningene, og vil gjennomføre søk i området dette vitnet mener at Larsen er gjemt. Hun er veldig konkret på dette stedet, sier han.

Lysnes forteller at det kvinnelige vitnet har forklart seg helt annerledes i tidligere politiavhør.

– Påtalemyndigheten ønsker ikke noen løse tråder i denne saken, så vi vil selvfølgelig sjekke ut de nye opplysningene. I utgangspunktet fester vi likevel ikke særlig stor lit til den nye informasjonen som har kommet frem, sier Lysnes.

Søk etter savnet mann på Kvaløya

Store letemannskaper lette etter Stein Håvard Larsen høsten 2014, da han ble meldt savnet.

Foto: NRK

– Nødt til å undersøke

Fause vil ikke si i hvor stor grad han fester lit til de nye utsagnene til det kvinnelige vitnet.

– Vi står midt i en veldig alvorlig sak. Av og til kommer det oppsiktsvekkende opplysninger også i slike saker, og det ligger i saken natur og i vår objektivitsplikt at vi må foreta saklige undersøkelser innenfor det som er rimelig å gjøre. Slik tenker vi også i dette tilfellet, sier han.

Påtalemyndigheten mener 50-åringen drepte den savnede i sin egen leilighet.