NRK Meny
Normal

Kuttplaner gir bekymring i aviser

Flere nordnorske aviser rammes når Polaris Media neste to årene må spare totalt 175 millioner kroner.

Harstad Tidende

Harstad Tidende er en av avisene som rammes når mediekonsernet Polaris må kutte 175 millioner kroner.

Foto: NRK

Det er nødvendige tiltak som må settes i verk i en ny medieverden, sier direktør i Harstad Tidende, Mona Kristine Rosvoll:

– På noen plasser må vi bli flere, og på andre plasser må vi bli færre. Vi har ikke hele det bildet fremfor oss. Men vi må spare penger for å ha penger til å betale lønn til så mange som mulig. Det kompliserte er at vi skal gi gass og bremse samtidig, sier Rosvoll.

Uvisst om stillingskutt

Kjell Rune Henriksen

Sjefredaktør i Harstad Tidende, Kjell Rune Henriksen.

Foto: Martin Mortensen

Sjefredaktør i Harstad Tidende, Kjell Rune Henriksen, kan ikke si noe om dette betyr kutt i antall stillinger i redaksjonen.

– Det er det altfor tidlig å si noe om, fordi vi skal gå gjennom vår kostnadsbase. Det vil danne grunnlaget for hva vi gjør videre.

– Hva vil det føre til for din redaksjon?

– Det er veldig vanskelig å si. Vi jobber nå med å lage nye publiseringsstrategier, for å tilpasse våre produkter til fremtiden,

Tviler på nyansettelser

Hovedtillitsvalgt i Harstad Tidende, Knut Godø tror det vil bli vanskelig med nye ansettelser i fremtiden.

– Det blir ikke kutt i stillinger, så langt kommer det ikke til å gå. Men om det blir nyansettelser er et åpent spørsmål. Dette er en situasjon som nærmest endrer seg fra måned til måned, sier han.

Men Godø tror samtidig at hans avis er en av dem som er relativt godt rustet i de turbulente tidene mediebransjen er inne i.

– Vi som alle andre er en del av de vanskelige tidene i mediebransjen, og vi har holdt et stramt spareregime ganske lenge. Så vi er relativt rolig på det som skjer, sier Godø.