NRK Meny
Normal

Aibel kutter 45 stillinger i Harstad

Og senere i uka blir det kjent om det også skal kuttes i Hammerfest.

Aibel

Aibel reduserer bemanningen betydelig ved kontoret i Tromsø.

Foto: Nils Mehren / NRK

Onsdag ettermiddag ble det kjent at selskapet Aibel sier opp 45 ansatte i Harstad.

– Markedssituasjonen i bransjen er utfordrende, og konsekvensen av det er at både volum og aktivitetsnivået går ned, spesielt innenfor vedlikehold og modifikasjon. Derfor er vi nødt til å redusere antall ansatte, sier Konsernsjef Jan Skogseth i Aibel, som lever tjenester til oljeindustrien.

45 stillinger utgjør halvparten av staben i Sør-Troms. Selskapet fjernet også 20 stillinger ved avdelingen i Harstad i vinter.

Se konserntillitsvalgt Momir Repajas reaksjon på nyheten:

Tillitsvalgt Aibel

Tungt budskap

– Dette er en tragisk situasjon for oss. Et slikt budskap er tungt å formidle til de ansatte, og det er et tungt budskap å motta, sier Skogseth.

Det er to store kontrakter i Harstad som minsker i omfang. En kontrakt med Statoil og en egen kontrakt for draugenfeltet.

– Hadde det vært mulig å unngå kutt?

– Vi vurderer det ikke sånn nå, men vi håper selvsagt at bransjen tar seg opp igjen, og vi tror på en langsiktighet i nord. Vi vil ha 40 ansatte igjen i Harstad og vil være her i det lange løp og bygge industrien videre, sier Skogseth.

Ville hindre oppsigelser

Konserntillitsvalgt i Nito, Momir Repaja, forteller at de tillitsvalgte har sittet i flere møter med ledelsen for å prøve å hindre oppsigelser.

– De ansatte vil ha en trygg arbeidsplass, og det har vi ikke klart å gi ham. På vegne av både de ansatte og selskapet, syns jeg det som skjer hos oss er tragisk. Det er menneskers skjebne og liv vi snakker om her, sier Repaja.

Konsernsjefen om kuttene:

Kutt i Aibel

Senere i uka blir det offentliggjort hvor mange stillinger som fjernes ved selskapets avdeling i Hammerfest. På landsbasis kutter Aibel 250 stillinger.

Repaja forteller at det akkurate tallet på hvor mange som må gå stadig endrer seg, etter som kontraktene til selskapet endrer seg hele tiden.

Selskapet er størst på vedlikehold og modifikasjon på norsk sokkel, og har i underkant av 5700 ansatte i Norge, både på land og offshore.