Kunst på tvers av sjangere

Unge, nordnorske artister møtes under Festspillene i Nord-Norge til sjangeroverskridende samarbeid.

Festspillene

Nordnorske artister samarbeider under Festspillene. Her danser Mari Bø, Julie Alapnes Normann, fele og Benjamin Mørk, elektronika.

Foto: Hege Iren Hanssen / NRK

Da Festspillene i Nord-Norge så at de hadde en ledig kveld i programmet, bestemte de seg for å invitere et tjuetalls unge, nordnorske artister til å samarbeide.

Overbygget er klisjeen om nordnorsk gjestfrihet, noe som blir alt annet enn en klisje når publikum inviteres tett på artistene. Og hva kaller man ei forestilling som spenner fra folkemusikk, via elektronika til rapp: "Det er et helvete å ha armer, men ingen å omfavne":

– Jeg har stor tro på samarbeid på tvers av sjangere. Jeg har møtt flere av disse musikerne tidligere, men vi har aldri gjort noe kunstnerisk i lag. Nå ble vi utfordret, og det skjedde mye spennende. Det sier Julie Alapnes Normann, kjent folkemusiker og medlem i bandet The Bonbons.

Eneste krav er kvalitet

Tone Winje,

Festspilldirektør Tone Winje.

Foto: Rune N. Andreassen. / NRK

Også festspilldirektør Tone Winje er begeistret over samarbeidet som tar form.

– Festspillene i Nord-Norge har det enorme privilegium å være sjangeroverskridende, og vi kan forsyne oss av det beste innenfor alle kunstsjangere. Det er bare et kriterium og det er kvalitet.

Festspillene i Nord-Norge starter 20. juni i Harstad.