Normal

Kunne mistet livet da kjæresten angrep med kniv

Mannen som er tiltalt for å ha knivstukket kjæresten sin innrømmet å ha brukt kniv under hendelsen, men erklærte seg ikke skyldig etter tiltalen.

Knivstikking i Stangnes i Harstad.

En kvinne ble knivstukket i bydelen Stangnes i Harstad 7. desember i fjor. I Trondenes tingrett i dag erklærte tiltalte seg ikke skyldig.

Foto: NRK

I dag fortsatte rettssaken mot den tyrkiske statsborgeren som er tiltalt for drapsforsøk mot sin iranske kjæreste etter at saken ble satt på pause mandag.

Årsaken var at ingen av tolkene som var til stede i Trondenes tingrett kunne mannens nordkurdiske dialekt kurmaji. I dag var en ny tolk på plass i tillegg til tre andre.

Mannen erklærte seg ikke skyldig etter tiltalen, selv om han innrømmet å ha brukt kniv.

– Det er ikke min skyld. Jeg var ikke bevisst da det skjedde, jeg var syk da, sa han.

Rask førstehjelp reddet kvinnen

Forsvarer Kjetil Krokeide

Tiltaltes forsvarer Kjetil Krokeide.

Foto: Nils Mehren/NRK

Det var på kvelden 7. desember i fjor i Stangnes i Harstad at tiltalte skal ha slått kvinnen én eller flere ganger i hodet og deretter stukket eller skåret henne i halsen. Våpenet var en mindre kjøkkenkniv.

Dette førte til at kvinnen fikk et dyptgående 10- 12 centimeter langt kutt i halsen, og mistet mye blod. Ifølge aktor Geir Fornebo kunne kvinnen ha mistet livet dersom hun ikke hadde fått rask hjelp på stedet og fått medisinsk behandling på Harstad sykehus.

Selve ugjerninga skjedde i fornærmedes leilighet på Stangnes. Fornærmede ble funnet av naboer og politiet utenfor boligkomplekset.

Ifølge aktor var knivstikkinga en forsettlig handling som kunne ført til at kvinnen døde.

Tiltalte mente han var syk dagen det hele skjedde, men aktor viste til at en rettspsykiater hadde undersøkt vedkommende og kommet til at han ikke var utilregnelig.

Planer om å gifte seg

Roar Edvardsen og Geir Fornebo

F.v.: Roar Edvardsen, fornærmedes bistandsadvokat, og aktor Geir Fornebo.

Foto: Nils Mehren/NRK

Den tiltalte mannen har sittet i varetekt siden arrestasjonen 7. desember.

Kvinnen var også til stede i retten tirsdag, og satt på motsatt side av tiltalte.

Før knivstikkingen hadde tiltalte og fornærmede truffet hverandre noen ganger før i Iran og Tyrkia, ifølge aktor. Han sa at de to hadde planer om å inngå ekteskap.

Mannen kom til Norge gjennom Europa via Kiruna på illegalt/falskt pass. I retten ble det opplyst at han muligens hadde vært fengslet av politiske grunner i Tyrkia.

Spilte av sønnens nødtelefon

Retten fikk også avspilt nødtelefonen fornærmedes sønn ringte inn til politiet kvelden knivstikkingen skjedde – klokka 22:02.

Kniv brukte under knivstikking i Harstad

Ifølge påtalemyndigheten er dette kniven den tiltalte mannen brukte da han knivstakk den iranske kvinnen.

Foto: Nils Mehren/NRK

Her hørte man den knivstukne kvinnen skrike, før sønnen rett etter ropte at «han har knivstukket mora, dere må komme. Det er blod overalt».

Politiet var på stedet etter fem minutter. De kunne følge blodspor fra utsiden av huset inn til sofaen i kvinnens leilighet, og ifølge politiet har de vært viktige bevis i saken.

I retten gikk Kripos gjennom bilder fra leiligheten kvelden knivstikkingen skjedde. De viste store mengder blod, både som sprutflekker og drypp. Ifølge Kripos kunne disse blant annet fortelle om stump vold.