NRK Meny
Normal

– Jobber iherdig for å få satt opp ny forestilling

Teaterpublikummet fikk ikke se avslutningen av «Et juleeventyr» på teateret. Nå jobber arrangørene iherdig med å sette opp et nytt stykke.

kulisser ht

Disse kulissene skapte trøbbel for arrangørene.

Foto: Eskil Mehren / NRK

– Den siste rapporten jeg har fått, sier at alt er i orden og tilbake til normalt. Nå tester de kulissene for siste gang, sier markedssjef Kiku Schjølberg.

Fredagens forestilling på Hålogaland Teater og oppsetningen av «Et juleeventyr» gikk nemlig ikke helt som det skulle.

Roterende kulisser

Det er mye arbeid som er lagt ned i kulissene til stykket. De flere meter høye veggene roterer på scenegulvet, i en seanse som forvandler det hele fra en stue, via en skipsbaug, før det hele på ny forvandles til et gatehjørne.

Mens hovedpersonen Ebenezer Scrooge, spilt av Ketil Høegh står på et platå over scenen, stopper det hele imidlertid opp.

Mens publikum begynner å hviske til hverandre om hva som nå skjer, kommer beskjeden over høyttalerne om at de har et lite teknisk problem. Da står den ene kulissveggen helt skjevt.

(Artikkelen fortsetter under)

Et juleeventyr

Se forberedelsene bak scenen.

– Jobber for ny forestilling

Den fullsatte salen får senere beskjed om at det vil ta flere timer å rette opp feilen. Etter iherdig jobbing er kulissene nå tilbake i god stand – akkurat i tide til forestillingen klokken tre.

– Nå skal alt klaffe for ny forestilling, håper Schjølberg.

For publikummerne som gikk glipp av avslutningen i fredagens juleeventyr, vil arrangørene forsøke å sette opp et nytt stykke. De vil eventuelt ha muligheten til å få refundert billettene.

– Vi jobber iherdig med å få på plass en ny forestilling. Vi håper å ha klart på mandag om vi har mulighet til å sette opp et nytt stykke, og når det blir, sier Schjølberg.