NRK Meny
Normal

På Kroken ungdomsskole deles klassekassa likt

Sånn er det uansett hvor lite eller mye hver elev har bidratt med på dugnadsarbeid. – Det er koselig at alle i klassen kan være sammen, sier elevene. Stortingsrepresentant mener klasseturer må inkludere alle.

Kunnskapsministeren må komme på banen i diskusjonen om klasseturer. Det sier nestleder i Arbeiderpartiet Helga Pedersen.

– Jeg er litt sjalu på de som får dra på klassetur til utlandet. Men det får bare bli sånn. For alle burde være samlet, sier elev Mats Riibe.

Annabelle Mattson Schjølberg

Annabelle Mattson Schjølberg vil at hele klassen skal være samlet på tur.

Foto: Gyda K. Hesla

På Kroken ungdomsskole deler de klassekassa likt uansett hvor mye dugnadsarbeid elevene har gjort. Dermed strekker ikke pengene lenger enn til en tur i nærområdet i år for en av klassene.

Men hele klassen kan få være med på klassetur.

Istedenfor å bestemme reisemål først, har klassene først samlet inn penger for å se hva de har råd til.

Én klasse skal nå til Oslo, én lokalt i Troms, én til Gøteborg, og den siste skal til Stockholm.

Alle burde være samlet

– Jeg er litt sjalu på de som får dra på klassetur til utlandet. Men det får bare bli sånn. For alle burde være samlet, sier elev Mats Riibe.

Tidligere denne uka ble det kjent at en tredjedel av tiendeklassingene på Sandfallet ungdomsskole i Alta ikke skal være med på årets klassetur til London.

Mange reagerer nå på kostnadene på klasseturer som ikke alle elever har mulighet til å være med på.

Vil ha kunnskapsministeren på banen

– Jeg syns det er koselig at alle i klassen kan være sammen, sier elev ved Kroken ungdomsskole Annabelle Mattson Schjølberg til NRK.

Arbeiderpartiets nestleder, Helga Pedersen, mener det er på tide at kunnskapsminister, Torbjørn Røe Isaksen, kommer på banen i klassetur-saken.

NRK har vært i kontakt med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, som sier gjennom hans pressekontakt at han ikke har mulighet til å kommentere ordningen.

– Vi styrer under den samme opplæringsloven som da Helga Pedersen satt i regjering, og den er helt klar. Grunnskolen skal være gratis og så lenge ting skjer i skoletida så er det i skolens regi. Da er man nødt til å ha et felles opplegg som gjør at alle kan føle seg inkludert, sier Stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) til NRK.