NRK Meny
Normal

Krogh sikret sterk 2.plass – fikk skryt av vinneren

Finn Hågen Krogh gikk inn til en sterk 2.plass i mini-touren på Lillehammer. Etter rennet ventet det skryt av vinneren Martin Jonsrud Sundby.

Finn Hågen Krogh

Martin Johnsrud Sunby vant herrenes 15 km søndag foran Finn Hågen Krogh t.v og Sjur Røthe th.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Krogh, som kommer fra Tverrelvdalen uten for Alta, måtte se seg slått av Martin Jonsurd Sundby i siste renn av mini-touren på Lillehammer søndag.

Finn Hågen Krogh gikk ut 20 sekunder før Sundby, men holdt ikke helt inn. Uansett gikk han et sterkt renn og fulgte Sundby lenge, etter at han ble tatt innhentet.

Seieren til Sundby var aldri truet, det var heller ikke 2.plassen til Krogh. Dermed endte han også på en flott 2.plass totalt i minitouren på Lillehammer.

(saken fortsetter under intervjuet av Finn Hågen Krogh)

Finn Hågen Krogh gjorde sitt beste, og det holdt nesten.

Se og hør intervjuet av Krogh etter målgang.

Les også: – Den norske dominansen er skremmende - Sport

Fikk skryt av vinneren

Til NRK etter målgang ga Sundby skryt til Krogh om innsatsen han la ned i skirennet.

Martin Johnsrud Sundby

Martin Jonsrud Sundby vant skirennet, og mini-touren på Lillehammer foran Finn Hågen Krogh

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg hadde lagt en plan, og det var å kjøre inn Finn raskest mulig, og holde resten av folkene bak oss. Vi brukte lenger tid på å hente inn Finn, enn det jeg hadde sett for meg. Han gikk et sinnsykt bra løp foran og han hold de sekundene så lenge, så jeg tenkte at han hadde lyst til å gå alene inn i mål, som han helt sikker hadde også, men jeg klarte å gå han inn. Vi jobbet litt sammen og tok sekunder bakover. Planen var å gå «all out» i siste bakke og da ble jeg et lite nummer for stor for Finn, men han gikk et super-løp i dag, sier Martin Jonsrud Sundby.

Les også: Suverene Sundby i norsk storeslem - Sport

– Det var skikkelig tungt

Finn Hågen Krogh var selvsagt godt fornøyd med rennet og helga totaltsett, selv om duellen mot Martin Jonsrud Sundby var hard.

– Det var skikkelig tungt. Jeg var nesten usikker på om jeg kom til å holde unna Sjur og Pål i den siste bakken. Det var bare å krige seg inn til en annen plass. Jeg startet hardt ut, som en vanlig 15 kilometer, og forsøkte å gå mitt eget løp. Jeg lå hele tiden på grensen, og da Martin trøkket til var jeg sjanseløs.

Med en 2.plass også totalt i mini-touren, var helga en stor opptur for Krogh.

– Jeg er godt fornøyd med løpet og helga totalt sett. Det har vært en vanvittig stor opptur for meg, og det er artig å gå fort på ski, sier Krogh.

(saken fortsetter under bildet)

Finn Hågen Krogh

Finn Hågen Krogh kom på 2. plass på 10 km jaktstart i world cuprennet på Birkebeineren skistadion søndag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Sterkt skirenn

Finn Hågen Krogh startet 15-kilometeren solid. Etter 2,2 kilometer ledet han med 18,3 sekunder. Da hadde Røthe, Sundby, svenske Halfvarsson og Goldberg samlet seg i jakten på nordmannen i tet.

På 3,3 kilometer hadde de bare hentet fire tideler på Krogh.

Etter 5 kilometer tok Sundby tak i jakten på Krogh selv. Han satte opp tempoet så kraftig at de resterende i gruppen ikke klarte holde følge.

Finn Hågen Krogh måtte til slutt slippe ryggen til Martin Johnsrud Sundby.

Her avgjør Sundby