NRK Meny
Normal

Krogh etter VM-uttaket: – Jeg smiler litt ekstra i dag

Både Finn Hågen Krogh og Kristin Størmer Steira er tatt ut til Norges tropp under VM i Falun.

Finn-Hågen Krogh

Finn Hågen Krogh fra Tverrelvdalen i Alta er svært fornøyd med å nå sitt hovedmål denne sesongen: en billett til VM.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Det var under en pressekonferanse lørdag at lagene til VM i Falun ble presentert.

Der kom det fram at både Finn Hågen Krogh fra Alta og Kristin Størmer Steira som er oppvokst i Tana, er tatt ut til laget som skal gå for Norge i VM i Falun.

Usikre på distansene

Kristin

Kristin Størmer Steira med sin individuelle OL-medalje da det ble bronse på tremila i Sotsji.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Hvilke distanser de to løperne fra Finnmark og de andre skal gå, er foreløpig usikkert.

Det skal ledergruppa i langrenn vurdere og diskutere utover uka, etter samtaler med alle utøverne.

Totalt er det 23 løpere som er tatt ut i troppen.

Landslagstrener Egil Kristiansen fikk spørsmål om det er fare for at flere av kvinnene kan bli tilskuere, siden troppen er såpass stor (11).

– Vi håper at det ikke blir mange turister. Men det kan skje at flere ikke går noen distanser, sier Kristiansen til NRK.

Men selv om hvem som skal gjøre hva under mesterskapet er usikkert, er derimot Trond Nystad sikker i sin sak når det kommer til herrelaget. Medaljer skal det bli.

– Vi tror vi skal være med å kjempe om alle medaljer, sa langrennstrener Trond Nystad under pressekonferansen.

(Saken fortsetter under bildet.)

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

Finn Hågen Krogh kunne endelig juble for sin første verdenscupseier i desember 2014.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– VM var hovedmålet

Finn Hågen Krogh gikk til en fjerdeplass under duathlon lørdag formiddag, like før VM-troppen ble kjent. Da NRK snakket med han like etter pressekonferansen, var det en fornøyd skiløper på tråden.

– Jeg er fornøyd med å komme til VM, det var hovedmålet da vi satte i gang med treninga i mai, så det er selvfølgelig godt å være et steg på veien mot hovedmålet, sier Krogh.

– Jeg smiler litt ekstra i dag, legger han til.

Selv om han ikke har fått klarsignal for hvilke distanser som er aktuell for han, er det 15 km skøyting og lagsprinten som er mest aktuell.

– Jeg føler jeg ligger godt an til å gå de distansene, men vi får se. Når troppen er tatt ut så bli det jo sett på hvilken form folk er i både før og under mesterskapet til det helt siste uttaket, så det gjelder og fortsatt bare gå fort på ski for å kjempe seg inn på de distansene man vi lgå, sier Krogh.

Nå skal Finn Hågen Krogh dra til Lillehammer et par dager før det venter en treningssamling i Holmenkollen for å komme i god form til mesterskapet.

Disse drar til VM i Falun

Menn:

Petter Northug, Tomas Northug, Niklas Dyrhaug, Sjur Røthe, Finn Hågen Krogh, Anders Gløersen, Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth, Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal, Chris Jespersen og Sondre Turvoll Fossli.

Kvinner:

Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng, Celine Brun-Lie, Ragnhild Haga, Martine Ek Hagen, Kristin Størmer Steira, Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Kari Vikhagen Gjeitnes.