– Skatt Nord kontrollerer ikke de useriøse aktørene

Regionlederen i Norges Byggmesterforbund i nord mener Skatteetaten gjør tilværelsen vanskelig for seriøse aktører i byggebransjen.

Byggebransjen

Birger Haugland i Norges Byggmesterforbund mener visse aktører i byggebransjen ikke blir kontrollert godt nok av Skatt Nord. Illustrasjonsbilde.

Foto: Kallestad, Gorm / NTBSCANPIX

– Tilbakemeldingene fra våre medlemmer er at de seriøse aktørene i bransjen blir kontrollert oftere enn de som ikke driver seriøst, sier regionleder i Norges Byggmesterforbund, Birger Haugland til NRK.

Han er kritisk til hvordan Skatt Nord kontrollerer byggebransjen, og frykter at det kan få konsekvenser for de seriøse aktørene.

– Skvises ut av markedet

– Våre medlemmer blir skviset ut av markedet. De seriøse aktørene vil ikke få nok oppdrag, ettersom de som driver uten å bli kontrollert, slipper visse kostnader og kan drive på en annen måte, sier Haugland.

Han håper Skatt Nord kan øke antall uanmeldte kontroller, for å jevne ut urettferdighetene i bransjen.

Trenger tips

Regiondirektør i Skatt Nord, Rune Sørra, forteller at de ikke kan kontrollere alle byggeaktørene i landsdelen.

– I Nordland, Troms og Finnmark har vi cirka 30.000 bedrifter. Vi har et ganske begrenset antall ansatte som kontrollerer næringslivet og kan altså ikke kontrollere alle, sier han.

– Skulle noen ha mistanker om at andre driver med skattejuks, vil vi gjerne ha tips om det. Det kan gjøre vår jobb enklere.