NRK Meny
Normal

Kristin Halvorsen: – Det er veldig viktig at barn deltar i klimadebatten

Kristin Halvorsen gleder seg over at «Oppdrag Nansen»-barna Johannes Breivik og Erika Gjelsvik får bidra i klimadebatten ved å dra på klimatoppmøtet i Paris i desember. Hun mener de har mye å bidra med.

Kristin Halvorsen

Kristin Halvorsen mener barn har en sterkere stemme enn andre i klimadebatten.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg tror at det de har sett og opplevd vil ha en veldig viktig funksjon på toppmøtet i Paris i desember. Jeg håper inderlig de får lov til å snakke.

Det sier direktør ved CICERO Senter for klimaforskning, Kristin Halvorsen, om Johannes og Erika sin rolle på klimatoppmøtet i Paris senere i år.

Drar til Paris

Tirsdag fikk «Oppdrag Nansen»-barna Johannes Breivik og Erika Gjelsvik møte Ban Ki-moon, og fortelle om sine bekymringer for klimautviklingen. Håpet til de unge polfarerne var at møtet skulle resultere i deltakelse på klimatoppmøtet i Paris.

Samtalen avsluttet Ban Ki-moon på følgende vis:

– Vi sees i Paris.

Ban Ki-moon og oppdrag nansen

Tirsdag fikk Johannes Breivik og Erika Gjelsvik møte FN-toppen Ban Ki-moon.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Gleder seg til å delta

Johannes Breivik er lykkelig over lovnadene om å få være med på møtet. Det har vært et mål for gjengen på fire som har deltatt på «Oppdrag Nansen».

– Det er litt spennende og litt nervøsitet, men det blir også kult å delta, sier han og forklarer videre hvorfor de har et så sterkt ønske om å få delta, forteller han.

– Vi ønsker å forklare utviklingen til klimaet til andre barn og unge på en litt enklere måte.

Kristin Halvorsen tror de har mye å komme med på møtet.

– Jeg tror barn har en enda sterkere stemme enn andre i denne diskusjon. Rett og slett fordi det er de som må løse oppgavene som vår generasjon forsømmer, sier hun.