Krisemøte i Troms Ap om Ingebrigtsen-saken

Søndag kveld skal både Troms og Tromsø Arbeiderparti (Ap) holde møter om håndteringen av Roger Ingebrigtsens forhold til en 17 år gammel jente for åtte år siden.

Bjørn Inge Mo

Fylkesleder i Troms Ap, Bjørn Inge Mo, sier at han har kalt inn til et møte søndag kveld.

Foto: NRK

Det er fylkesleder i Troms Ap, Bjørn Inge Mo som har innkalt til møtet, melder VG.

– Det er et møte med tillitsvalgte i fylkestingsgruppen og tillitsvalgte fra hele fylket. Temaet blir forskjellig ting, blant annet hvordan denne saken har oppstått og hvordan man har håndtert den, sier Mo til avisen.

Det var fredag kveld Roger Ingebrigtsen (Ap), som da var statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet, innrømmet å ha innledet et seksuelt forhold til en tenåringsjente med tillitsverv i AUF tilbake i 2004.

Splid i partiet

Offentliggjøringen og den påfølgende avgangen til Ingebrigtsen har skapt splid innad i Arbeiderparti-miljøet.

Lørdag gikk Vibeke Ek i Kroken Arbeiderparti ut med sin fulle støtte til den avgåtte statssekretæren. Hun uttalte at noen åpenbart har villet skade Roger Ingebrigsten. Samme dag manet fylkesråd Pia Svensgaard til et oppgjør en ukultur i partiet.

Senere gikk Mo ut mot partifeller som han mener har spekulert rundt saken i mediene.

Statssekretær Roger Ingebrigtsen trekker seg

Fredag kveld ble det klart at Roger Ingebrigtsen trekker seg fra sine verv på Stortinget. Det offentliggjorde han med denne meldingen på sin Facebook-side.

Foto: Skjermdump

– Føles som et nytt overgrep

Søndag ettermiddag meldte Nordlys at den berørte kvinnen føler seg såret over anklagene som er fremmet på sosiale medier.

– Det føles som et nytt overgrep. Jeg skal nå både håndtere det jeg har vært gjennom og alle anklagene som kommer mot meg fra mennesker som ikke kjenner meg og min historie, sier kvinnen til avisen.

I sosiale medier spekuleres det i kvinnens motiver for å fortelle om relasjonen til Ingebrigtsen.

– Jeg synes det er en utrolig trist opplevelse å se hvordan folk beskylder meg for å ha motiver uten at de vet noe som helst. Jeg ville aldri tatt opp denne saken om det ikke lå noe alvorlig bak, sier hun.

– Følelsen jeg sitter igjen med er at det må være derfor ingen vil stå fram med sånne saker. Du må gjennom så utrolig mange anklager. Jeg har måttet skåne meg fra mediene fordi det er så mye stygt, sier 25-åringen.

Ingebrigtsen forberedt på nye anklager

Roger Ingebrigtsen er forberedt på at det kan komme nye anklager mot ham i forbindelse med forholdet til en 17-åring i 2004, skriver NTB.

Den avgåtte statssekretæren tror at mange vil mene mye om det seksuelle forholdet mellom de to.

– Jeg har ikke forbrutt meg mot norsk lov eller gjort ting som er i nærheten av ufrivillighet. Men jeg er forberedt på at jeg kan bli anklaget for mange ting, sier Ingebrigtsen.

Forholdet mellom ham og den 17 år gamle jenta i AUF var ikke en kjærlighetsrelasjon, ifølge Ingebrigtsen.

Han hadde inntrykk av at forholdet var gjensidig, men aksepterer at den i dag 25 år gamle kvinnen ikke opplever det slik.

– Jeg er ikke sint eller bitter, men bare lei meg for at vi har hatt en så ulik opplevelse av det som skjedde, sier han.