NRK Meny
Normal

Kripos bruker ny teknologi for å undersøke jaktulykka i Balsfjord

Ved hjelp av en laserskanner ønsker Kripos og det lokale politiet å lage et tredimensjonalt bilde over området der skytinga under jaktulykka i Balsfjord skjedde.

Kripos undersøker jaktulykke i Balsfjord

Kripos bruker en laserskanner som sveiper over området, som sammen med bilder skal gi en nøyaktig oversikt over området der mannen fra Balsfjord ble skutt og drept.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

Kripos har tirsdag undersøkt området på Stormoen i Balsfjord der en 26 år gammel mann ble skutt og drept i en jaktulykke forrige uke.

– Kripos bistår målselvregionen med to mann i forbindelse med en 3D-skanning av området her på Stormoen avfallsdeponi, sier politibetjent Anni Vestgård ved Målselvregionen lensmannskontor.

Hun forteller at det er svært viktig at dette arbeidet blir utført.

Anni Vestgård, politioverbetjent ved Målselvregionen lensmannskontor

Politibetjent Anni Vestgård ved Målselvregionen lensmannskontor.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

– Det gir oss en veldig nøyaktig gjengivelse av området og åstedet, og det er selvfølgelig viktig både i etterforskningen og saken for øvrig når den skal opp i retten, sier Vestgård til NRK.

– Og denne type teknologi har Kripos nettopp tatt i bruk?

– Ja, de startet et prosjekt i 2014 som ble videreført permanent fra januar 2017, så det er ganske nytt.

– Trodde han skjøt mot en rev

Neste uke skal det også gjennomføres en rekonstruksjon av jaktulykken. Et annet tema i etterforskningen blir også at siktede skal ha brukt et varmesøkende sikte.

Det var tirsdag 28. februar at operasjonssentralen i Troms politidistrikt fikk melding om at en mann var skutt under revejakt inne på området for avfallsanlegget på Stormoen i Balsfjord.

Kripos bruker laserskanner for å etterforske jaktulykke i Balsfjord

Kripos bruker en laserscanner for å danne seg et mest mulig nøyaktig bilde av området på Stormoen i Balsfjord der en mann ble skutt og drept i forrige uke.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

En 41 år gammel mann er siktet for uaktsomt drap.

– Ifølge egen forklaring har han forårsaket døden til 26-åringen ved en ulykke idet han med ett rifleskudd har skutt mannen da han skulle felle en rev, opplyste politiet til NRK.

Hans forsvarer Svein Kristian Wikstrøm har også sagt at hans klient har forklart at han trodde han skjøt mot en rev.

Siktede og avdøde var begge jegere, og kjente hverandre. Saken har preget lokalsamfunnet i Balsfjord.

– Dette er en svært tragisk hendelse som ikke bare familiene og de pårørende er berørt av, men hele lokalsamfunnet, sa rådmann Ellen Beate Lundberg til NRK.