NRK Meny
Normal

Vant valget, kan miste ordførerjobben

Fremskrittspartiet ble valgets vinnere i Harstad. De kan likevel miste ordførerstolen, dersom KrF vender seg mot Arbeiderpartiet.

Hanne CS Iversen

Hanne C.S Iversen er Frp sin ordførerkandidat.

Foto: Art Rent AS

Kristelig Folkepartis eneste representant i kommunestyret i Harstad, Per Pedersen, kan avgjøre hvem som blir ordfører: Hanne CS Iversen fra Frp eller Marianne Bremnes fra Ap.

Fremskrittspartiet vant valget i Harstad. Med 34 prosent av stemmene og 12 plasser på kommunestyret, så det ut til at Iversen kunne få ordførerjobben.

Men nå har Pedersen og KrF lansert et forslag hvor Ap, Høyre og sentrumspartiene, Venstre, Senterpartiet og KrF kan få flertall i kommunestyret.

Sentrum viktig

Dersom denne koalisjonen kan bli enge, vil de sitte med 21 av de 34 plassene i kommunestyret i Harstad.

– I en slik koalisjon kan sentrum som blokk spille enn viss rolle. Vi må se på hvordan de andre partiene ser på utfordringene vi stå overfor. Både når det gjelder ordførervalg og politikken de fire årene som kommer, sier Pedersen

En slik koalisjon vil spille Frp ut over sidelinjen. Pedersen er opptatt av den sentrale rollen han kan spille i dette.

– I første rekke er det viktig å se på det gode valget Frp har gjort. De er valgets vinner, det er ikke til å komme forbi. Jeg syns derfor det er naturlig å snakke med Frp, sier Pedersen.