NRK Meny
Normal

Krever ikke etterbetaling av sjokkregninger

Nordreisa kommune kommer likevel ikke til å kreve store etterbetalinger fra beboere på sykehjem og pårørende, har kommunestyret bestemt.

Sonjatun

Gode nyheter til beboerne på sykehjem i Nordreisa.

Foto: nrk

Et enstemmig kommunestyre i Nordreisa i Nord-Troms har bestemt at kommunen likevel kke skal kreve inn flere hundre tusen kroner i etterbetaling fra beboere på kommunens sykehjem.

– Dette kravet er både etisk og moralsk forkastelig, sier kommunestyrerepresentant John Karlsen (Frp), som tok opp saken i kommunestyret.

Betalt for lite

I flere år har kommunen krevd for lite i egenbealing fra beboerne.

Da dette ble oppdaget, ble det sendt ut fakturaer med betalingskrav for flere år bakover i tid. For enkelte dreide dete seg om titalls tusen kroner.

Kravet om etterbetaling ble sendt både til nåværende beboere, og til pårørende etter beboere som var avgått ved døden. Dette førte til sterke reaksjoner, både i og utenfor kommunen.

Nordreisa kommune

Politikerne i Nordreisa satte en stopper for planene om å kreve inn store beløp fra sykehjemsbeboere og pårørende

Foto: NRK

Politikerne griper inn

Det var administrasjonen som håndterte saken i utgangspunktet, men nå har politikerne i kommunen grepet inn.

I siste kommunestyret fremmet John Karlsen en interpellasjon, der han ba om at kravene som gikk lenger tilbake enn ett år, måtte frafalles. Dette sluttet hele kommunestyret seg til.

Saken ble sendt til helse- og sosialutvalget i kommunen, som ble bedt om å lage nye retningslinjer, som så skal godkjennes av kommunestyret.