NRK Meny
Normal

Krever fengsel for overgrep og for å ha lurt unge jenter på MSN

På tiltaltes datamaskin fant politiet en rekke brukerprofiler de mener den snart 50 år gamle mannen brukte da han oppsøkte unge jenter på nett.

Nord-Troms tingrett

Saken går i Nord-Troms tingrett.

Foto: NRK

Politiet mener den tidligere barnehageeieren, som er tiltalt for overgrep mot en jente på 15 år og for å ha forledet barn under 16 år, ga seg ut for å være en 17 år gammel gutt da han kontaktet unge jenter på Internett. Gjennom Nettby og MSN skal mannen ha fortalt jenter ned i 12-års alderen at han var en misjonærsønn.

– Vi har gjennomgått 100 gigabyte med data fra tiltaltes datamaskiner, det er et relativt stort beslag, sier Anders Magnus Jensen, etterforskningsleder i datakrimgruppen.

Han forteller at de har forsøkt å komme i kontakt med dem som kan være fornærmet i saken.

– Mye av samtalen har vært gjort gjennom forskjellige programmer, og vi har brukt kontaktinfoen vi har funnet i programmene og rett og slett kontaktet de aktuelle personene via epost.

I februar klarte politiet å gjenskape samtalelogger funnet på tiltaltes datamaskin. Der kom det frem at mannen først fikk nakenbilder av unge jenter ned i 12-års alderen, og at han deretter tvang de til å vise seg naken på webkamera. Flere av de nekta, og da truet mannen med å spre nakenbildene han hadde fått videre på Internett.

I retten ble det lagt frem dokumentasjon som datagruppen har rekonstruert. Der kom det frem at tiltalte skal ha tellet ned for å stresse jentene til å vise seg naken.

– Startet normalt

En av jentene som snakket med mannen på Internett, fortalte at samtalene med mannen foregikk over lang tid.

– Først startet praten som normalt, men etter hvert ble det veldig mye prat om sex. Han viste seg naken på kamera. Jeg så aldri ansiktet hans. Han ville at jeg også skulle vise meg naken, men jeg fant alltid på en unnskylding for å ikke gjøre det, sa jenta i retten.

– Hvordan kom tiltalte i kontakt med deg? spurte aktor.

– Det vet jeg faktisk ikke. På det tidspunktet var jo alle litt naive og la til alle på MSN

Det fortalte en av de fornærmede i saken som den gang var 12 år gammel. Hun fortalte at hver gang hun snakket med mannen ble det mas om at hun skulle vise seg naken.

Hun trodde hun skrev med en gutt på 17 år, men i ettertid ble hun kontaktet av politiet fordi de hadde sporet opp hvem tiltalte hadde skrevet med.

– Jeg trodde det var tull da jeg ble kontaktet av politiet, men de sa at jeg hadde snakket med en mann på over 50 år.

Aktor la ned påstand om at mannen må dømmes til 8 måneder fengsel.