NRK Meny
Normal

Korsberg truer Venstre. – Feller dere regjeringa, blir det oljeboring i Lofoten

Stortingsrepresentant Øyvind Korsberg fra Frp i Troms, vil tvinge Venstre og KrF til ikke å fremme mistillit mot justisministeren. – Gjør de det, blir det oljeboring utenfor Lofoten og Senja, sier han.

Video Fakkeltog i Oslo mot oljeleting i nord

– Dersom Venstre og KrF feller regjeringa, kommer vi til å foreslå oljeboring utenfor Lofoten og Senja, sier Øyvind Korsberg.

Foto: Nyhetsspiller

De siste dagers stormløp mot justisminister Anders Anundsen har fått justisministerens partifelle Øyvind Korsberg til å reagere.

– At lengeværende asylbarn blir sendt ut av landet, er ikke et brudd på samarbeidsavtalen mellom regjeringa og de to støttepartiene, sier han.

Mistillit får konsekvenser

Øyvind Korsberg

Øyvind Korsberg vil tvinge regjeringas støttepartier til å avstå fra mistillit mot justisministeren.

Foto: FJELDSTAD, KNUT / SCANPIX

– Dersom det blir fremmet mistillitsforslag mot Anundsen, betyr det mistillit mot regjeringa, sier Korsberg. Får et slikt forslag flertall, må regjeringa gå, slår han fast.

En logisk konsekvens av et mistillitsforslag er at samarbeidsavtalen er lagt død.

– I en slik situasjon er det klart at da gjelder Fremskrittspartiets primære politikk, og det innebærer at det blir åpnet for oljeboring utenfor Lofoten og Senja.

Enighet om oljepolitikken

– De siste 20 årene har det stort sett vært enighet om oljepolitikken mellom oss, Høyre og Arbeiderpartiet, sier Øyvind Korsberg. Dette gjelder også for spørsmålet om boring i disse områdene.

– Dersom vi fremmer forslag om oljeleting I Nordland og Troms, får vi støtte fra Høyre, og jeg er sikker på at Jonas Gahr Støre kommer til å bli presset av LO til å støtte et slikt forslag, mener Korsberg.

Uvisst utfall

Men tror du støttepartiene vil fremme mistillit mot justisminister Anundsen?

– Jeg tør ikke spå noe om det slik situasjonen er nå. Men jeg må si at både Venstre og KrF har opptrådt svært ustabilt i det siste, sier Korsberg.