Normal

Dropper årsmøtet i Frp på grunn kranglingen

Uroen i Frp fortsetter. Øyvind Korsberg stiller ikke opp på årsmøtet i Troms på grunn av kranglingen innad i partiet.

Øyvind Korsberg

Øyvind Korsberg ønsker ikke å stille på årsmøtet i Troms Frp.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– I år velger jeg å ikke delta. Det skyldes rett og slett konfliktnivået som har vært i Troms de siste to årene, sier Øyvind Korsberg til Nordlys.

Frp-politikeren er partiet første nestleder i næringskomiteen på Stortinget, og har vært viktig for Frp i Troms i en årrekke.

Men de siste årene har det altså blåst kraftig på toppen i Frp i Troms.

I oktober sa Per Sandberg at han trekker seg som nestleder i Frp ved neste årsmøte. En av grunnene skal være en intern strid i Troms.

Rundt samme tid ga Sandberg ut en bok, som skapt mye oppmerksomhet. I boken kaller Sandberg sin mangeårige kompanjong, Øyvind Korsberg, for løgnaktig og hevngjerrig.

To og et halvt år

– Konflikten mellom oss strekker seg to og et halvt år tilbake i tid. Fra Per Sandberg begynte å gå inn i og engasjere seg på kona sine vegne har det tatt fullstendig av, sier Korsberg til Nordlys.

I forbindelse med lanseringen kom det blant annet frem påstander om at Sandberg skal ha drevet et skjult spill for å få kona, Line Miriam Sandberg, til å bli partiets førstekandidat i fylkestingsvalget i 2011. Per Sandberg avviser dette selv.

Til Nordlys forteller Øyvind Korsberg at det er flere episoder som også har bidratt til at forholdet mellom han og Sandberg har kjølnet, deriblant uenighet i kampen om en fremtidig flybase og ansettelsen av en trainee i partiet.

Vil ikke engasjere seg

Korsberg forteller at han ikke vil engasjere seg i det organisatoriske arbeidet i Troms Frp videre.

Han er likevel tydelig på hva som skal til for å få orden på organisasjonen igjen.

– Det må nye personer til. Og det tro jeg det også er politiske grunner til, for jeg mener vi har mer å hente i fylkespolitikken enn det vi har fått ut av den fylkestingsgruppa vi har nå. Men det får andre finne ut av, sier han til avisen.

– Rein løgn

Per Sandberg hevder overfor Nordlys at uttalelsene fra Øyvind Korsberg er rein løgn.

– Jeg har holdt meg langt unna interne prosesser i Troms Frp, sier han til avisen.

Også Nordland Frp holder årsmøte denne helgen. Partileder Siv Jensen har meldt sin ankomst til møtet. Samtidig har også Per Sandberg varslet at han vurderer å fortsette som nestleder.

Per Sandberg snakker ut som oppstyret.