NRK Meny
Normal

Kongelig besøk under rekordår for Midnight Sun Marathon

Det går mot tidenes Midnight Sun Marathon-arrangement i Tromsø. Det er rekordpåmelding fra utlandet, og kongeparet skal følge barneløpet.

Nils I. Hætta

Daglig leder Nils I. Hætta er ekstra spent før kongeparet tar del i folkefesten i Tromsø 18. juni.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Det 27. Midnight Sun Marathon (MSM) ligger an til å bli tidenes løpefest i Tromsø. For første gang passerer arrangementet trolig 6.000 deltakere.

– Det ser lovende ut. Nå er det bare å melde seg på, hvis du ikke har gjort det. For det ser ut som vi selger ut halvmaraton og mila, og helmaraton er allerede utsolgt, sier daglig leder Nils I. Hætta.

Han har som mål å få 1.000 flere deltakere enn fjorårets rekordår. Da løp 5.668 personer over målstreken.

– 6000 er ei magisk grense, den skal vi ta i år. Men vi har et makstak på 6.500, og det går vi for, sier Hætta muntert.

Deltakerrekord fra utlandet

Og mens NRK er på besøk på kontoret til løpeinspiratoren skrives det ferske tall ut fra printeren.

82 prosent av deltakerne på helmaratonet er utenlandsk, 50 prosent på halvmaraton, og totalt er over 1.700 utlendinger påmeldt.

– Så vi har en solid deltakerrekord fra utlandet, og det bekrefter det fantastiske arrangementet vi har i Tromsø, sier Hætta.

Kongelig besøk

I år får også midnattsolmaratonet kongelig besøk. Kong Harald og Dronning Sonja skal overvære barneløpet på ettermiddagen.

Som en del av jubileumsreisen hadde de ønsket seg en folkefest i Tromsø. Og det kan man vel si at de får.

– De kommer den 18. juni, og da skal de ha hageparty på formiddagen med sine gjester, og så er det Labb og Line barneløpet klokken 15.00. Da skal dronningen starte løpet, og så blir de i området hele løpet og får hilse på de tusen ungene som løper, sier Hætta.

Og for kongen, som er vant med å stå lenge og følge med på 5-mila på ski, er dette bare barnemat, tror den daglige lederen.

– Kongen er ivrig og veldig idrettsinteressert, så jeg regner med han står i storgata og heier alle ungene i mål. Det blir stor stas og jeg gleder meg virkelig til å stå der, sier Hætta.

– Det blir et av høydepunktene, og det ser jeg veldig fram til.