Hopp til innhold

Kommunestyret sa ja til Tromsøbadet

Nå er Tromsø kommune nærmere enn noen gang målet om et badeland.

Valglogo

Det nye badelandet Tromsøbadet som er planlagt på Templarheimen i Tromsø ble i kommunestyret onsdag ettermiddag, mot bare fire stemmer, besluttet vedtatt med en kostnadsramme på 650 millioner kroner.

– Dette er en veldig god dag for idretten i Nord-Norge. Vi vil få det første 50-metersbassenget nord for Namsos. Dette er et enormt løft for idretten, og betyr mye både for folkehelsen og utviklingen av Tromsø som reisemål, sier byråd for næring, kultur og idrett, Vanja Terentieff (H) i ei pressemelding.

De fire som stemte mot var kommunestyrerepresentantene Jan Blomseth, Tor Egil Sandnes og Charlotte Larsen fra Frp, og Edvardo de Silva, uavhengig representant.

Kulturdepartementet meldte tirsdag kveld at de bidrar med 12 millioner kroner, og dermed er statens tilskudd på 270 millioner kroner av den totale summen.

Målet er at badelandet på Templarheimen i Tromsø skal stå ferdig i 2018.

– Siden vi ble valgt i 2011 har vi jobbet for å realisere badeanlegget. Tromsøbadet vil være en attraksjon det er verdt å komme til byen for, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H).

tromsøbadet

Leder i Troms idrettskrets, Knut Bjørklund (t.h), styremedlem i Troms idrettskrets, Hanne Marie Holstad og tidligere leder i Tromsø svømmeklubb, Henrik Broberg, fulgte debatten i kommunestyret om Tromsøbadet tett.

Foto: Lars Egil Mogård / NRK

Stort behov, og ønsket

Sondre Andersen som er idrettsansvarlig for Tromsø ungdomsråd åpnet diskusjonen om Tromsøbadet under onsdagens kommunestyremøte. Han presiserte at badelandet ikke er noe politikerne har presset på folket, men at det er et ønske fra idretten.

– Vi støtter et badeanlegg, og vi vil at det skal sikres midler til vedlikehold av det. Behovet har aldri vært større. Alfheim faller sammen, og vi kan ikke vente lengre. Vi trenger Tromsøbadet, og vi trenger det nå, sa Andersen fra talerstolen.

Og han ble altså hørt. Høyres ordførerkandidat Kristian Støback Wilhelmsen er også enig i at behovet for badeanlegget er stort.

– Det fins bare ett alternativ som møter behovene som skal dekkes. Tromsøbadet skal være til for eldre, for idretten, for syke, for skoleelever og for barnefamilier. Det er uaktuelt å kutte ut enkelte grupper, og da nytter det ikke å bygge «Tromsøbadet light», sier Wilhelmsen.

Mange fasiliteter

Anlegget på 13.000 kvadratmeter skal inneholde 50-metersbasseng med ti baner, varmtvannsbasseng, velværebad, idretts- og mosjonsbad, stupeanlegg, tribuneanlegg, småbasseng, tre ulike sklier – den lengste på 80 meter, bølgemaskin, boblebad og utebad, samt en 18 meter høy klatrehall.

Prosjektet skal gjennomføres som en samhandlingsentreprise, som betyr at man samarbeider med entreprenørene underveis. Byrådet mener det vil gi en god mulighet til å kvalitetssikre prosjektet.

Se kommunens presentasjonsvideo av det nye badelandet: