NRK Meny
Normal

Faren: – Et under at det gikk bra

12 år gamle Agnete Vonheim fra Alta våkna av at campingvogna hun sov i var full av røyk. Jenta berget seg ut av et knøttlite vindu.

Brann i campingvogn

I denne campingvognen i Alta tok det fyr tidlig søndag morgen.

Foto: Rolf Jakobsen

Politiet i Vest-Finnmark fikk melding om brannen rundt klokken halv seks søndag morgen. Da hadde jenta som lå og sov i campingvogna i Alta selv varslet om brannen.

Jenta forteller at hun våkna fordi hun hosta og det klødde i halsen. Hun så ingenting da hun våkna. Vogna var full av røyk, men hun fikk opp et bitte lite vindu hun sov ved. Der kom hun seg ut.

– Det gikk så fort at jeg ikke ble redd. Etterpå ble jeg litt skjelven, forteller Agnete Vonheim.

Full av sot

Rolf Vonheim

Faren Rolf Vonheim begynte selv å slukke brannen i campingvogna før brannvesenet kom til stedet.

Foto: Rolf Jakobsen

Etter å ha kommet seg ut av den brennende vogna, vekket hun foreldrene. Faren, Rolf Vonheim, begynte da å slukke brannen før brannvesenet kom til stedet. Han fikk da en mindre brannskade på den ene armen.

Faren forteller at jenta var full av sot da hun kom og vekket dem.

– Det er et under at det gikk bra, sier faren til NRK.

I god form

Jenta sov alene i campingvogna, som stod parkert utenfor huset til foreldrene. Hun kom seg ut av den brennende vogna uten å skade seg alvorlig.

– Hun hostet litt da hun kom ut og ble derfor tatt med til legevakta for sjekk, forteller operasjonsleder Andrea Haugaasen i Vestfinnmark politidistrikt.

Alta-jenta ble senere sendt til Universitetssykehuset i Tromsø. Hun forteller selv at hun etter forholdene er i god form.

Rask slukking

Ifølge politiet var det ikke noe fare for at brannen skulle spre seg til nabobygningene. Slukningsarbeidet gikk også raskt.

–Vi fikk melding om brannen klokka 05.37 og da var brannvesenet på vei til stedet. Klokka 05.56 får vi melding om at brannen er slukket, forteller operasjonslederen.

Foreløpig vet ikke politiet noe om brannårsaken, men campingvogna blir undersøkt i løpet av søndag formiddag.

Laster kart, vennligst vent...