NRK Meny
Normal

Nødnummeret funket ikke da naboene skulle melde fra om brann

Flere av naboene til huset i Alta som brant ned natt til tirsdag prøvde å varsle om brannen. Men nødnumrene fungerte ikke.

BRANN

En bolig i Alta ble totalskadd i brann tirsdag morgen. Naboene som prøvde å varsel kom ikke gjennom til verken brannvesen eller politiet.

Foto: Kristian Bye

– Vi prøvde å ringe alle nødetatene, men kom ikke gjennom på noen av dem, forteller Anne Merete Reinstad.

Tirsdag morgen oppdaget hun at nabohuset i Alta sto i full fyr. To voksne og fire barn måtte evakuere det totalskadde huset.

– Naboene hadde også opplevd at de ikke kom gjennom. Til slutt ringte vi direktenummeret til politiet, forteller Reinstad.

Etterslukking

Video av etterslukningen av brannen i Alta.

Uforståelig for politiet

– Når hun ringte vanlige telefonnummeret fikk hun svar med en gang, men jeg har ingen god forklaring på hvorfor hun ikke kom gjennom da hun prøvde å ringe nødnummeret, sier operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt, Tommy Flaaten.

– Vi har ingen indikasjon på teknisk feil på telefonlinjene våre, fortsetter han.

Tar saken videre

Flaaten understreker at det absolutt ikke er heldig dersom publikum ikke kommer gjennom når de prøver å ringe nødnumrene.

– Slik skal det ikke være. Er det noe feil med våre linjer må vi få det sjekket med en gang. Ringer du 112 skal du komme igjennom til oss, sier operasjonslederen.