Kom én uke for seint på trening – straffes av TIL

Hendrik Helmke er endelig på plass i Tromsø.

Tilbake på Alfheim

Hendrik Helmke var tilbake på Alfheim mandag. Her sammen med Zdenek Ondrasek.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Midtbanespilleren Hendrik Helmke er kalt inn på teppet på Alfheim etter å ha kommet en uke for sent tilbake fra ferie.

26-åringen skulle vært på plass etter ferien til oppkjøringen startet forrige mandag. Men dukket ikke opp på Alfheim før til obligatorisk frokost i dag – én hel uke for seint.

Etter et møte med TIL-ledelsen mandag ville ikke Helmke si så mye om hvorfor han ikke møtte opp etter ferien.

– Jeg hadde mine private grunner, og det har jeg forklart til ledelsen. Vi hadde et godt møte. Mer kan jeg ikke si, sier Helmke til NRK.

Blir straffet

Tysk-brasilianeren vil uansett forklaring få en reaksjon fra klubben.

– Ja, dette er mislighold av kontrakten. Derfor vil det komme en reaksjon fra vår side. Vi er nødt til å si ifra om at dette ikke er akseptabelt, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til NRK.

Men sportssjefen vil ikke ut med hvordan TIL vil reagere:

– Vi hadde en god prat, men hvilken reaksjon han får blir en sak mellom oss og ham, sier Johansen etter møtet med Helmke.

Det var avisen iTromsø som først omtalte saken på lørdag. Ifølge avisen hadde Helmke hatt kontakt med hovedtrener Steinar Nilsen i forrige uke. Likevel dukket han ikke opp i Tromsø.

– Han spiller kortene sine dårlig, sa Nilsen til iTromsø.

Kom fra finsk fotball

Etter møtet med Nilsens og Johansen på Alfheim, satte Helmke seg i bilen sammen med Zdenek Ondrasek for å trene i Skarphallen.

Helmke kom til Tromsø i fjor sommer fra finske Jaro, men ble ingen umiddelbar suksess på Alfheim. Han startet bare to seriekamper, men fikk mer spilletid i Europaligaen. Uten at han klarte å markere seg spesielt positivt der heller.