Kom deg ut med kamera denne uken!

Nordlysbildene er tilbake i sosiale medier, og i løpet av de nærmeste dagene kan det bli gode muligheter for enda flere blinkskudd.

Mange har tatt fine nordlysbilder i helgen, og merket dem med #nrktroms på Instagram. Her er noen av bildene.

Se noen av de vakre nordlysbildene fra vårt publikum.

– Det ser egentlig veldig bra ut. Selv om vi har litt skyer i Troms akkurat nå, så ser det ut til at de fort kan forsvinne utover kvelden og natta, sier meteorologisk konsulent ved Værvarslinga for Nord-Norge, Odd Ivar Olsen.

Det går mot en rekordtørr september måned i Troms. Mandag kunne Meteorologisk institutt fortelle at vi går mot den tørreste september i Tromsø siden de startet målingene i 1920.

Og i tillegg til tørt vær, har det også vært varmt og solfylt i nord, med 153 soltimer så langt i Tromsø. Det vises på bildene dere i publikum har merket med #nrktroms på Instagram. Der flommer det over av vakre naturbilder, og nå har også nordlysbildene begynt å florere.

Ifølge statsmeteorolog Ida Fossli hos Værvarslinga for Nord-Norge kan været gi deg flere muligheter for denne type blinkskudd.

– Vi har et høytrykk over Nord-Finland, og kan forvente mye fint og tørt vær de kommende dagene. Skydekket kan variere litt. Blant annet har vi et skyflak ved kysten mandag, men i indre strøk av Troms har det nesten vært skyfritt, sier hun.

Laster Twitter-innhold

Og dersom du skal ut for å ta nordlysbilder har vi samlet flere lure triks for hvordan du kan ta de beste bildene.

For en oversikt over nordlysets styrke fra time til time, og hvor det er mest nordlys, kan du bruke nordlystjenesten til Universitetet på Svalbard.

Husk å merke bildene du legger ut med #nrktroms.

Laster innhold, vennligst vent..