Knut (69) har blitt hele Norges hverdagshelt

Videoen av bussjåføren som leier en liten jente over veien går sin seiersgang på Facebook.

Knut Forså (69) er ikke som andre bussjåfører. Selv med 50 år bak seg på veien, yter han fortsatt det lille ekstra for passasjerene sine.

Knut Forså (69) er ikke som alle andre bussjåfører. Selv med 50 år bak seg på veien, yter han fortsatt det lille ekstra for passasjerene sine.

– Det er ikke bare å slippe henne over veien alene. Å leie henne skulle bare mangle, sier den litt beskjedne bussjåføren.

Mannen på videoen er 69 år gamle Knut Forså fra Nordreisa. Han har jobbet som yrkessjåfør i over 50 år, og til tross for at han ble pensjonert for syv år siden sitter han fortsatt bak rattet daglig.

Knut Forså

Bussjåføren Knut Forså (69) kaller det service.

Foto: Rune Hansen / Torghatten Nord

– Jeg gjør det beste jeg kan. Hva sitter jeg igjen med hvis det går galt? Da blir jeg ødelagt for livet. Det er fort gjort, det kan jeg love deg, sier Forså.

– Jeg har noen kilometer bak meg, og har sett litt av hvert. Når det gjelder så små barn er jeg snar i vendingen og hjelper til.

Ros fra sjefen

En stolt arbeidsgiver, skriver Torghatten Buss som publiserte videoen på Facebook. Fredag kveld har over 70.000 personer sett videoen, og 4.000 personer reagert på innlegget.

– Ja, jeg skrev at jeg var stolt arbeidsgiver, og det gjenspeiler hva jeg synes om det han gjør, sier sjefen Rune Hansen.

– Jeg vet ikke helt hvilke ord jeg skal sette på det. Han har en god kvalitet på jobben som utføres som bussjåfør, og det setter vi veldig stor pris på, roser han.

Dyrebar last

– Hver dag siden jeg begynte på ruta har jeg stoppet bussen og fulgt jenta over veien. Å ha barn ombord er jo den mest dyrebare lasten man kan ha. Alle vet jo hvordan det er med barn – de er jo litt uberegnelige i trafikken. Derfor er det tryggest at jeg følger henne over når trafikkbildet i sentrum er som det er, sier Forså til Framtid i Nord, som først omtalte videoen.

Forså omtales nå som en stor hverdagshelt, men skjønner ikke helt selv hvorfor videoen har fått så stor respons.

– Jeg vil kalle det service. Det er flott med oppmerksomhet, men det hører med til jobben mener nå jeg, avslutter den muntre bussjåføren.