Knivstakk HA-leder i jentekrangel

En jente som ikke var velkommen i Hells Angels-lokalene i Tromsø var trolig årsaken til knivstikkinga sist vinter.

Hells Angels
Foto: NRK

Onsdag måtte hun forklare seg i rettssaken.

Etterpå-festen i Hells Angels sine lokaler i Tromsdalen i januar i år utartet seg i en retning ingen av festdeltakerne hadde ventet.

En av jentene som ankom festen var ikke velkommen, ifølge mannen som er talsmann for HA i Tromsø. Dette er den samme mannen som ble stukket i halsen fem ganger.

- Han (HA-lederen, red.adm.) tok meg i jakken og sa at jeg ikke var velkommen i lokalene, fortalte jenta fra vitneboksen.

Hun hadde blitt redd av dette, og usikker på hva som da kom til å skje, fortalte hun.

- Hun lagde kvalm og splid

Den lokale HA-lederen fortalte i retten i går at det forelå et klubbvedtak om at denne jenta ikke hadde adgang til lokalene.

Likevel ankom hun lokalene sammen med klubbmedlemmet som senere stakk den lokale HA-lederen med kniv.

Også en annen kvinnelig festdeltaker vitnet om hva som hadde skjedd på festen. Hun bekreftet at det var en jente som ikke var velkommen i lokalet fordi hun bare lagde splid i huset.

Vippet av pinnen

I går forklarte tiltalte at han ikke husker hva som utløste at han tok frem en kniv og stakk klubbkameraten. Men han sa at han trodde han oppfatta det sånn at fornærmede gikk til angrep på venninnen som kom til lokalet.

- Det er den eneste handlingen som kan vippe meg av pinnen, sa tiltalte i retten.

Begge jentene som vitnet onsdag formiddag var tydelig utilpass og nervøs for å vitne i rettsaken mellom de to tidligere klubbkameratene i Hells Angels.

HA-sjefen ringside

Dårlig hukommelse

Flere av vitnene i saken har problemer med hukommelsen. De husker ikke mye fra festen i Tromsdalen, og et av vitnene kunne heller ikke huske at hun i politiavhør hadde uttalt seg negativt om HA-lederen i Tromsø.

- Jeg skjønner ikke hvorfor jeg kan ha sagt noe slikt, sa hun i retten da hun ble konfrontert med politiavhøret fra sist vinter.

Vitne sporløst borte

Politiet har i to dager forgjeves lett etter et av de andre vitnene i Hells Angels-rettssaken i Tromsø.

Aktoratet ga til slutt opp å få mannen, som er tilknytta Hells Angels-klubben, i tale i vitneboksen.


Han var tilstede på den fatale festen i vinter, der et av medlemmene i klubben knivstakk klubbens lokale talsmann.

Sentral

Mannen er sentral i å få klarhet i hva som skjedde i tida før og under knivstikkinga. Det var denne mannen som tok seg av den skadde mannen og la press på de til dels alvorlige stikkskadene i halsen på den lokale HA-lederen.

Han har forklart seg om dette i politiavhør kort tid etter hendelsen og var også kalt inn som vitne i rettsaken. Han har imidlertid ikke møtt opp, og politiets forsøk på å få tak i han har heller ikke hatt noe resultat.