NRK Meny
Normal

Klemetsen tatt igjen i skisporet

Kombinertløperne Håvard Klemetsen leverte et godt hopp søndag, men i skisporet ble han kjapt tatt igjen.

Håvard Klemetsen

Håvard Klemetsen gikk ut som nummer to etter et svev på 131,5 meter.

Foto: Morten Broks

Håvard Klemetsen gikk ut som nummer to etter et svev på 131,5 meter.

Klemetsen og Jan Schmid landet på 131,5 meter og 127 meter. Det skaffet dem et godt utgangspunkt foran langrennet, selv om Bieler går ut 10 sekunder foran Klemetsen og 27 sekunder foran Schmid.

Håvard Klemetsen er aktuell for det norske VM-laget til Falun. Rennene i Italia i helga er siste sjanse til å overbevise landslagsledelsen om en plass.

Ble kjapt tatt igjen i sporet

Under langrenndistansen, ble historien derimot en annen for Kautokeino-mannen.

Det ble den olympiske mesteren Jørgen Graabak som tok sin første verdenscupseier i kombinert da han gikk fra alle i søndagens langrenn.

Håvard Klemetsen, Jan Schmid og Graabak hadde alle sikret seg et godt utgangspunkt foran langrennet. Klemetsen og Schmid lå på annen- og tredjeplass, 10 og 17 sekunder bak ledende Christoph Bieler, mens Graabak var 1.06 minutt bak på 11.-plass.

Schmid har hatt en god sesong med fem pallplasseringer før søndagens renn. 31-åringen tok raskt igjen Bieler og Klemetsen. Han tok kommandoen i løpet, men bak jaget Graabak, som har vist god form denne helgen med tredjeplass fredag og spurtseier på lørdagens lagsprint.

Se hoppet til Klemetsen her:

Komm.: Peder Mørtvedt og Fred Børre Lundberg.

Håvard Klemetsen leverte dagens tredje beste hopp.

Ble hengende etter

Ved runding før den siste runden var Graabak kun fire sekunder bak Schmid. Det var duket for en duell om seieren mellom lagkameratene på den siste runden. Samtidig jaktet en større gruppe tetduoen bak.

Graabak gikk fra sin landsmann og holdt unna for gruppen bak. Østerrikske Bernhard Gruber tok 2.-plassen, mens Fabian Riessle ble nummer tre.

Håvard Klemetsen endte på en 13.plass.

Den tyske verdenscupleder Eric Frenzel hoppet 130 meter, men ble disket på grunn av feil med hoppdressen.

(NRK/NTB)