Klassequizen
Foto: NRK

Klassequizen i Troms 2019

Oppsummert

Klassequizen 2019 er i gang. I år er det 27 påmeldte skoler i Troms.

 • Syv av tolv rette

  Deltakerne fra Skjervøy ungdomsskole fikk totalt syv av tolv rette i Klassequizen. Det var siste laget ut i årets Klassequiz fra Troms. Finalen går av stabelen 13. mars klokken 14.00.

  Klassequizen Skjervøy
  Foto: Fabian Ubeda / NRK
 • Lavangen skole med sju poeng

  Lavangen skole klarte 7 av 12 spørsmål i Klassequizen. Det betyr at heller ikke Niku Elias Halonen, Eline Viktoria Småriseth og Johannes Eliassen vil bli å se i fylkesfinalen. Laget var enige om at en del av spørsmålene var vanskelige, men at det var artig og lærerikt å delta.

  Lavangen skole Klassequizen 2019
  Foto: Martin Mortensen / NRK
 • Seljestad fikk ni poeng

  Seljestad ungdomsskole i Harstad fikk ni av tolv mulige poeng i Klassequizen. Blant annet bommet de på hvilket tiår Mao Zedong døde. Mao døde i 1976. Riktig svar var altså 70-tallet. Laget består av Martin Vikholt, Pernille Eikanger og Viktoria Spry Hansen.

  Seljestad ungdomsskole
  Foto: Martin Mortensen / NRK
 • Feil i oppgaven i Klassequizen

  Hagebyen skole får ett ekstrapoeng i årets Klassequiz. Årsaken er at det var feil i oppgaven som søkte svaret på hvor stor hastighet lys har i vakuum. Riktig svar er 300 000 km/s. Vi hadde svaralternativene i km/t. Hagebyen skole ender da på 10 poeng. Laget består av Håvard Eliseussen, Sofie Fagerheim Leines og Alexander Moholt

  Hagebyen skole
  Foto: Martin Mortensen / NRK
 • Kila skole med 5 poeng

  Kila skole i Harstad endte på 5 poeng i årets klassequiz. Det betyr at heller ikke Torbjørn Isaksen, Embla Dragland og Marius Mikalsen vil bli å se under fylkesfinalen i Tromsø. De tre lagene som topper lista er Bardufoss ungdomsskole med 12 poeng, etterfulgt av Finnsnes ungdomsskole og Kroken skole, begge med 10 poeng.

  Kila skole klassequizen 2019
  Foto: Martin Mortensen / NRK