Finalen i Klassequizen 2017
Foto: NRK

Klassequizen 2018 i Troms

 • Disse fire lagene er best i Troms:

  Tiendeklassinger fra 29 skoler har vært i ilden på radio. Nå går de fire beste lagene i Troms til fylkesfinalen. Førstkommende onsdag møtes to byskoler og to bygdeskoler til en siste quiz, på Tromsø bibliotek. De to beste lagene vinner fem tusen kroner hver og går til landsfinalen i Oslo i april. De fire lagene som skal konkurrere, er fra Grønnåsen skole i Tromsø, Kila skole i Harstad, Vanna montessoriskole i Karlsøy og Grov skole i Skånland. Fylkesfinalen sendes direkte i ettermiddagssendinga på P1, og strømmes på NRK Troms sin nettside.

  Tromsø bibliotek
  Foto: Marit Garfjeld / NRK
 • Seks poeng til Lakselvbukt skole

  Det startet veldig bra med fem poeng på de seks første spørsmålene for Lakselvbukt skole, men så gikk laget på en smell, med bare en rett på de seks siste spørsmålene. Dermed endte laget med seks poeng. Men Karoline Benonisen, Mathilde Pedersen og Vilma Idstrøm var fornøyd med egen innsats. - Halvparten er ikke så verst, var alle tre enige om.

  Lakselvbukt skole
  Foto: Martin Mortensen / NRK
 • Fire poeng til Brensholmen skole

  Til tross for god innsats ble det desverre ikke mer enn fire poeng til Brensholmen skole. Fra venstre: Harald Engen, Marcus Moe, Victoria Setran Johannesen og reserve Patrick Hauan.

  Brensholmen skole
  Foto: Martin Mortensen / NRK
 • Nok et lag med 10 poeng

  Tromstun skole klarte 10 poeng. Laget visste ikke hva ordet obrigado på Portugisisk betyr. De bommet også på sprørsmålet om i hvilken idrett Stanley cup arrangeres. De riktige svarene er takk og ishockey. Dermed blir det dessverre ikke finaleplass. Fra venstre på bildet: Mina Bratterud, Ragnhild Larsen Øverli og Jacob Oliver Bruun.

  Tromstun skole
  Foto: Martin Mortensen / NRK
 • Ti poeng til Kroken skole

  Med ti poeng gjorde Andrine Salangli, Nora Guttormsen og Adrian Solheim det skarpt i Klassequizen. Men på spørsmålet om hvem som har skrevet Narnia-bøkene fikk de helt jernteppe, og de blingset også på hvor mange spener ei geit har. Dermed ser det mørkt ut for finaleplass for laget fra Kroken i Tromsø.

  Kroken
  Foto: Linda Pedersen / NRK
Landets beste 10.klassinger møtes til kunnskapskonkurranse. Etter innledende runder i alle landets fylker, er nå 19 lag klare for finale i Oslo. To semifinaler leder opp mot finalen. Ungdommene imponerer med kunnskapene sine og slagordet for Klassequizen passer godt. "Vi kan mer enn du tror!" Lagene skal igjennom en rekke kategorier om mange ulike tema før vi kan kåre en vinner. (3:3)