NRK Meny
Finalen i Klassequizen 2017
Foto: NRK

Klassequizen 2018 i Troms

 • Ti poeng til Kroken skole

  Med ti poeng gjorde Andrine Salangli, Nora Guttormsen og Adrian Solheim det skarpt i Klassequizen. Men på spørsmålet om hvem som har skrevet Narnia-bøkene fikk de helt jernteppe, og de blingset også på hvor mange spener ei geit har. Dermed ser det mørkt ut for finaleplass for laget fra Kroken i Tromsø.

  Kroken
  Foto: Linda Pedersen / NRK
 • – Visste rett og slett ikke svarene

  Det gikk ikke helt veien for Langnes skole i Tromsø. Men laget var greit fornøyd med seks av tolv poeng i Klassequizen. – En del av spørsmålene visste vi rett og slett ikke svarene på, sa de etter at quizen var gjennomført. Fra venstre: Brage Reier Rushfeldt, Harald Christian Trasti Vestjord og Frida Reier Rushfeldt.

  Langnes skole Klassequizen 2018
  Foto: Martin Mortensen / NRK
 • Full pott for Grønnåsen skole

  Som første skole i Troms imponerte laget til Grønnåsen skole til med rett svar på alle 12 spørsmålene i årets klassequiz. Det betyr at spenningen stiger for hvem som får delta i fylkesfinalen 14. mars, når det gjenstår fire lag. Laget visste blant annet at den russiske byen på Kolahalvøya, litt over 100 kilometer fra grensen til Norge heter Murmansk. – Det var enkelt, da jeg har bodd der i et halvt år, kunne Teo Buseth, til høyre i bildet, fortelle. Laget består i tillegg av Petter Emaus og Samir Dirie.

  Grønnåsen skole Klassequizen 2018
  Foto: Martin Mortensen / NRK
 • Slapp matteprøve!

  Disse kjekke ungdommene har allsidige interesser og stortrives med å bo i Skibotn i Storfjord. I Klassequizen nådde de ikke helt opp, og endte på seks poeng totalt. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe: De slapp i hvert fall å ha matteprøve den dagen! Fra venstre: Sivert Finnstø Østeggen, Sigrid Kristine Båhl og Håvard Steinnes.

  Skibotn
  Foto: Linda Pedersen / NRK
 • Quiz med høy puls

  På Lenangen barne- og ungdomsskole er det bare fem tiendeklassinger. Disse tre hadde lyst til å delta i Klassequizen: Fra venstre: Mia-Eline Wille-Kviteberg, Adrian Næss og Christopher Knutsen. De fikk åtte poeng totalt. Christopher fulgte med på pulsklokka si, og der gikk pulsen fra 87 til 122. - Spennende og artig å være med på Klassequizen, var de tre elevene skjønt enige om.

  Lenangen
  Foto: Linda Pedersen / NRK
Landets beste 10.klassinger møtes til kunnskapskonkurranse. Etter innledende runder i alle landets fylker, er nå 19 lag klare for finale i Oslo. To semifinaler leder opp mot finalen. Ungdommene imponerer med kunnskapene sine og slagordet for Klassequizen passer godt. "Vi kan mer enn du tror!" Lagene skal igjennom en rekke kategorier om mange ulike tema før vi kan kåre en vinner. (3:3)