NRK Meny
Normal

«Fotballproff» klar for TV: – Er spent på oppmerksomheten vi vil få

Veldig mange barn og unge drømmer om å bli profesjonell fotballspiller. I NRK-serien «Fotballproff» følger vi fire gutter i alderen 12-17 år som jobber hardt for at drømmen skal bli virkelighet.

Fotballproff

Gjennom et helt år følger vi fire gutter i Tromsø ILs elitesatsing. Har guttene det som skal til for å bli fotballproffer?

Foto: NRK / NRK

– Det var rart, men artig å se seg selv på skjermen. Jeg er spent på oppmerksomheten, sier Bruno.

Denne uka har han og de andre hovedpersonene fått se «Fotballproff» som har premiere på NRKSuper og i nett-TV på søndag.

Fotballproff kommer på TV

Sigurd, Håvard, Henrik og Bruno spiller alle fotball i Tromsø ILs elitesatsing. I ett år følger vi dem på fotballbanen og hjemme, gjennom tap og seier, jubel og gråt. Har de det som skal til for å bli fotballproffer?

«Fotballproff» er en dokumentar på åtte episoder og er laget av NRK Super i Tromsø. Målet har vært å lage et tøft, ekte og nært bilde av hva som kreves for å forfølge drømmen på fotballbanen.

– Bedre enn å kjede seg på et kontor

Sigurd er 12 år idet serien starter. Han drømmer om å bli verdens beste fotballspiller. Så får han en ny trener som har vært proff selv og stiller høye krav. Sigurd får merke at fotballen krever stadig mer av ham.

– Når man er proff kan man spille fotball hele tiden, og kun konsentrere seg om å være på trening. Man slipper å sitte på et kontor og kjede seg, sier Sigurd i serien.

Håvard er 14 år når han begynner i elitesatsinga til TIL. Han forlater gamleklubben for å utvikle seg, og målet er å komme inn på landslaget G15. Han er rask og god, og var på landslagsnivå som fjortenåring. Men har nettopp blitt friskmeldt etter en bruddskade, og det er mange andre gode i TIL. Klarer han å komme seg inn på landslaget da?

Fotballproff

Sigurd, Håvard, Henrik og Bruno på Tromsø Idrettslag deler samme drøm - å bli fotballproff.

Foto: NRK / NRK

Også Henrik er 14 år, og han har vært med i Tromsø ILs fotballakademi i et par år. Hans mål er å bli så god at han får trene med juniorlaget. Også for ham er det en drøm å bli tatt ut på regionslaget, slik at han kan få muligheten for landslagsspill. Men har han de rette holdningene for å nå så langt?

Flytter for å satse på fotballen

Bruno på 17 år har flyttet til Tromsø for å satse på fotball. Han savner familien, som bor i Narvik og i Brasil. Nå haster det med å komme inn på A-lagstroppen før han er ferdig på videregående.

Gjennom et helt år følger vi de fire guttene fra morgen til kveld - hjemme, på skolen, på trening og på kamp. Underveis opplever de både med- og motgang og må ta store valg.

– Disse guttene gir oss et innblikk i hva de tenker og føler når det skjer ting i livet deres. Vi vil få se mye spennende, det lover jeg, sier prosjektleder Håvard Gulldahl.

Serien sendes søndager kl 19.00 på NRK Super og lørdager kl 18.30 på NRK1.

Alle episodene blir tilgjengelig på nett fra søndag 7. september på tv.nrk.no.