NRK Meny
Normal

Klart for nytt ekstremritt

I helgen starter Offroad Finnmark for tredje gang, på startstreken står 140 ryttere fra 6 land.

Video Internasjonale ryttere til Offroad Finnmark

Internasjonale ryttere til Offroad Finnmark

Lørdag starter ekstremsykkelrittet Offroad Finnmark i Alta. For tredje året på rad skal syklister tråkke seg gjennom 300 eller 700 kilometer med vill fimmarksnatur.

Jørund Greibrok, daglig leder Offroad Finnmark

Jørund Greibrok, daglig leder Offroad Finnmark

Foto: Jørn Josvar/www.losvar.no

I år er nesten 140 ryttere fra 6 nasjoner påmeldt. Størsteparten av de utenlandske lagene satser på den lengste distansen, 700 km. Der stiller 7 utenlandske lag stiller til start.

Daglig leder i Offroad Finnmark, Jørund Greibrok mener nivået vil bli høyere på grunn av det. Arrangøren tror spesielt de russiske lagene vil utmerke seg.

– Alle sammen er veldig gode med det de holder på med og har vunnet mange konkurranser de siste ukene og månedene, så de er i god form. Jeg tror absolutt at alle de tre russiske lagene vil være med å slåss om pallplasseringer og garantert vil et eller to av dem være med på å slåss om seieren.

– Umulig å forberede seg på dette

Denis Kabanen fra Russland har sammen med sine to lagkamerater i Hei hei Team, reist i to døgn for å delta på Offroadfinnmark. Og de er ikke helt sikker på hva de kan vente seg.

– Det er umulig å forberede seg for et så langt løp. Alt avhenger av vår laginnsats og våre tekniske ferdigheter. Det kan du forberede deg på, men, jeg vet ikke hva jeg kan vente meg.

Offroad Finnmark

Offroad Finnmark går gjennom flott finnmarksnatur

Foto: Jon Vidar Bull/Offroad Finnmark

Tøffere konkurranse

Ett av de regionale lagene, Sigurd Beldo og Sven Tore Nilsen, kom i fjor på en 2.plass. I år tror Sigurd Beldo det kan bli vanskeligere å gjenta suksessen.

– Jeg hører jo at det er proffe lag som kommer. Så jeg tror ikke vi får en like god plassering i år. Men vi er ute etter opplevelsene og prestasjonene ute i felten. Og der tror vi at vi kan være bedre enn i fjor. Hva det vil si vet vi jo ikke enda.