NRK Meny
Normal

Klar for spennende Medkila-kamp

Lørdag avgjøres det om Medkila fortsatt spiller i toppserien neste år. NRK sender direkte fra skjebnekampen mellom harstadklubben og Lyn klokka 12.

Medkila-Lyn i Harstad

Sist lagene møttes ble det 4-3 til Medkila.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Forrige lørdag møttes lagene i Harstad og kampen endte 4-3 til hjemmelaget. Men Medkila var langt fra fornøyd med resultatet. De ledet nemlig hele 4-1 til pause, men i andre omgang tok Lyn virkelig innpå.

– Det var en forferdelig rotete kamp fra vår side. Det er et mirakel at vi vant, helt forferdelig. Vi tar med oss resultatet og masse lærdom, så skal vi til Oslo neste helg og gjøre jobben, sa Medkila-trener, Lasse Øvre til NRK etter kampen.

Nå på lørdag møtes lagene på nytt i Oslo for en spennende returkamp på Lyns hjemmebane. NRKs Gunnar Grindstein skal kommentere kampen fra Kringsjå kunstgress.

– I fjor ledet Medkila 3-0 før returkampen mot Grand i Harstad. Nå er utgangspunktet et helt annet. Med 4-3 fra første kamp tror jeg lørdagens returmøte kan bli meget spennende. Ifølge rapportene var Lyn klart bedre enn Medkila i andre omgang i Harstad og reduserte to ganger. Så dette er helt åpent, sier Grindstein.

– Ønsker å følge skjebnekampen tett

– Det er en kjempespennende situasjon, der Medkila har gode muligheter til å sikre seg plass i toppserien neste år. Vi ønsker å følge denne skjebnekampen tett, og da er det selvsagt direkte stream som gjelder, sier nyhetssjef i NRK Troms, Nina Einem.

Hun forteller at Medkila-jentene er populære lokalt, og at mange Harstad-væringer spesielt nok hadde hatt lyst til å følge dem på kunstgresset på Kringsjå.

– Vi syns det er stas å kunne tilby disse å se kampen på våre nettsider - eminent kommentert av vår fotballekspert Gunnar Grindstein på sidelinja.

Den sammenlagte vinneren etter begge kampene spiller toppseriefotball også i 2017-sesongen.

Her er målene fra den første kvalik-kampen:

Medkila vant 4-3 mot Lyn i Harstad i den første kvalik-kampen.

Foto: Martin Mortensen/NRK.