NRK Meny
Normal

Klage på klage i Skjervøy

Det blir innkalt til nytt ekstraordinært kommunestyremøte i Skjervøy i januar i forbindelse med anmeldelsen av Skjervøy Fiskeriutvikling. Det sier rådmann Cissel Samuelsen til NRK.

Ekstraordinært kommunestyremøte Skjervøy

Skjervøy kommunestyre skal behandle saken om henleggelse av anmeldelsen av Skjervøy Fiskeriutvikling i et ekstraordinært møte i januar.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Politiet har henlagt saken på tross av at Komrev Nord avdekket flere lovbrudd i forbindelse med utbetaling av penger fra det kommunale selskapet. Det ble opprettet for å forvalte 15 millioner kroner som Skjervøy kommune fikk fra Nergård, da konsernet trakk seg ut av Skjervøy og tok med seg trålkonsesjonene.

Førstestatsadvokat Lars Fause sier det er en formalitet å utsette klagefristen. Han sier at kommunen får utsatt fristen med å klage på politiets henleggelse, slik at kommunestyret kan behandle saken.

Reaksjoner

Flere innbyggere og lokalpolitikere i Skjervøy som NRK har snakket med reagerer sterkt på at politiet for andre gang henlegger en så viktig sak, som har med forvaltningen av kommunens og fellesskapets penger å gjøre, og som et samlet kommunestyre vil ha etterforsket.

Enstemmig

Et enstemmig kommunestyre besluttet tidligere i høst at saken skulle oversendes økoteamet ved Troms politidistrikt. Rådmann Cissel Samuelsen sier til NRK at hun har fått bekreftet av politiet av saken er anmeldt og senere henlagt. Hun sier klagen går i posten i løpet av dagen i dag, tirsdag