Kjenner du igjen julesangene?

Cato Simonsen har laget rebuser som får frem både latteren og ikke minst frustrasjonen hos hans Facebook-venner. Klarer du noen av oppgavene?

Ser du hvilken julesang dette er?

Ser du hvilke julesanger disse bildene skal illustrere?

Cato Simonsen, til daglig virksomhetsleder for kultur og idrett i Lenvik kommune, utfordrer i disse dager venner og bekjente til en adventskalender litt utenom det vanlige.

Hver dag legger han ut et nytt, merkelig bilde på Facebook, med referanse til en kjent julesang.

– Det starta for et par år siden. Jeg hadde handla litt tungt, og kom til å tenke på en gammel historie fra musikkmiljøet på Finnsnes, der to ringrever skulle på fest med hvert sitt godt fylte plastnett. Håndtakene ble ganske lange, og da så den ene på den andre, og sa «når nettene blir lange». Jeg liker å leke med ord og uttrykk, så da lagde jeg en rebus i adventstida i 2014 med 10-12 rebuser, forklarer Simonsen.

Cato Simonsen, kulturskolerektor Finnsnes

Cato Simonsen, rebusmaker og kultursjef i Lenvik kommune.

Foto: Linda Pedersen / NRK

Ingen premier

I år fikk han lyst til å ta den helt ut, og han bestemte seg derfor for å lage en fullverdig adventskalender med 24 oppgaver.

– Jeg har kommet opp med 24 oppgaver, noen gode, noen dårlige. Fordelen med å lage egen kalender er at jeg bestemmer alle reglene. Så her vanker det ingen premie.

– Hvilke reaksjoner har du fått på kalenderen?

– Det har vært både latter og frustrasjon.

Glade jul?

Ser du hvilken julesang dette er?

Foto: Cato Simonsen