Bjørn trente amerikanske stjerner - nå trener han et guttelag i Troms

Treningsinstruktør og skuespiller Bjørn Arne Olsen (50) trente stjerner i Hollywood. Nå trener han guttelaget i Nordreisa.

Fotballtrener

Bjørn Arne Olsen har byttet ut trening med superstjerner til fordel for trening med Nordreisas guttelag. - Jeg trives kjempegod.

Foto: Egil Jens Pettersen / NRK

– Disse årene har vært en opplevelse, sier Bjørn Arne ettertenksomt.

Vi møter han på Minibar1 – et utested på Storslett i Nordreisa kommune. Kontrastene mellom millionbyen Los Angeles og bygda i Nord-Troms kunne ikke vært større. Akkurat nå kunne ikke 50-åringen tenke seg et annet liv.

– Det frister mer å være på fjellet med kompiser og reindriftssamer framfor å være i USA. Her kan jeg bare stikke innom folk på besøk uten å ringe på forhånd. I USA skjedde det aldri.

(Artikkelen fortsetter under)

Lukrative frynsegoder

Tar Leonardo i kragen

Bjørn Arne Olsen spiller Olaf som taper Titanic-billetten til Jack Dawson (Leonardo DiCaprio). Her får sistnevnte unngjelde av nordreisamannen.

Foto: Skjermdump

Los Angeles var hjemstedet for Bjørn Arne i tolv år. Der var han personlig trener for kjendiser som bl.a. skuespiller Olivia Newton-John, Baywatch-stjernen Traci Bingham og flere basketstjerner.

Jobben var tidvis godt betalt, men frynsegodene kanskje enda bedre. Arbeidet tok han til feriehus i Spania, skiresorts i høyfjellet og egen suite på luksuriøse Mirage i Las Vegas.

– Men alltid for å trene kunden, understreker han.

Fikk Titanic-rolle av James Cameron

Våren 1996 sendte han inn en søknad om å få være stuntmann under innspillingen av storfilmen «Titanic». Men en lunsj med regissør James Cameron ville det annerledes. I stedet fikk den blonde nordmannen rollen som svenske Olaf som taper Titanic-billetten sin i poker til Leonardo DiCaprio.

– Vi var tre uker i Mexico på innspilling. Det var en fantastisk opplevelse å se hvordan et så stort prosjekt blir til, mimrer Olsen som fikk 60.000 dollar for jobben.

«Titanic» omsatte for vel 1,8 milliarder dollar og er en av tidenes mest innbringende filmer, noe også Bjørn Arne fikk merke på bankkontoen sin.

– Først kom det prosenter for kinovisningene. Deretter kom det prosenter for videosalget. Jeg har vel tjent en million kroner på filmen. Grei betaling for tre uker, smiler han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Leonardo en veldig ok kar

Med Leonardo

- En veldig ok kar, sier Bjørn Arne Olsen om Leonardo DiCaprio.

Foto: Privat

I dag har ikke Bjørn Arne kontakt men den «Inception»-aktuelle skuespilleren.

– Men jeg har truffet han senere på byen i Los Angeles og har vært med på å feire bursdagen hans. Han er en veldig ok kar.

Årene i USA førte også til en rolle i TV-serien Melrose Place med bl.a. Heather Locklear, men generelt er han sparsommelig med opplysninger om hvordan superstjernene er privat.

– Det er selvsagt mye jeg kunne fortalt, men jeg gjør ikke det. Det jeg kan si, er at de er veldig dedikerte i det de gjør. Det er nok også derfor de har nådd så langt.

(Artikkelen fortsetter under)

Ble solgt for ti kilo tørrfisk

På trening

Actionhelten Jean-Claude van Damme og Bjørn Arne Olsen på trening i USA.

Foto: Privat

I bygda Storslett med 1500 innbygger er det verken marked for å jobbe som skuespiller, stuntmann eller personlig trener.

I stedet trener han et guttelag kombinert med jobben som bareier.

– Jeg har spilt fotball tidligere og ble bl.a. solgt fra Skjervøy til Nordreisa for ti kilo tørrfisk som overgangssum, flirer han.

Han har heller ikke sluttet å dyrke sin store interesse for kampsport, men USA er han ferdig med. Foreløpig.

– Det var begivenhetsrike år. Jeg har fått se utrolige steder og har opplevd mye. På ett eller annet tidspunkt må man roe ned. Men man vet aldri. Til høsten skal jeg nemlig en snartur til USA igjen, ler han.