NRK Meny
Normal

Kjempet for VM-plass under NM i Tromsø

Som 23-åring gikk Eline Nordeng Larsen en litt annen vei enn folk flest, og begynte å satse på TaeKwon-Do. Fem år senere kjemper hun om landslagsplass og VM-billett.

I kamp

Eline Nordeng Larsen valgte å droppe de litt mildere sportene som fotball og dans for å dele ut noen slag og spark i TaeKwon-Do.

Foto: Øystein Mathisen / NRK

Det har gått fort for Eline Nordeng Larsen etter at hun begynte å satse hardt på kampsporten TaeKwon-Do. Et valg som ikke virker som det mest åpenbare, og akkurat slik følte også Larsen det.

– TaeKwon-Do har vært en stor del av livet mitt siden jeg var liten. Mye på grunn av faren min, som var aktiv i 35 år. Men jeg brukte lang tid på å bestemme meg for om jeg også ville drive med det. Jeg ønsket å være med på andre ting som venninnene mine var opptatt av. Litt dans, håndball og fotball, sier Larsen.

Og de tre nevnte sportene er nok en litt mer naturlig vei å gå for de fleste, men det meste tyder på at Larsen er veldig fornøyd med at valget falt på TaeKwon-Do.

– TaeKwon-Do-laget føles som en utvidet familie. Det er et veldig godt miljø innad i klubben, og det er mange kjekke folk.

Skulle styrke VM-sjansene

På trynet

TaeKwon-Do er ikke en sport for pingler. Her er Larsen i aksjon under semifinalen i lagsparring.

Foto: Øystein Mathisen / NRK

Denne helgen gikk NM av stabelen i Tromsøhallen, og Larsen var regnet som et av Tromsøs sterkeste medaljekort.

Lørdag kjempet hun i mønster og favorittøvelsen sparring. Ingen av øvelsene gikk som planlagt, og Larsen sto igjen uten medalje etter første dag.

– Det var veldig skuffende å ikke gjøre det bedre i sparring. Det er favorittøvelsen, og jeg hadde høye mål for øvelsen, men jeg røk ut etter bare to runder. Riktignok tapte jeg mot hun som tok gullet, så jeg håper at jeg fortsatt har mulighet til å bli tatt ut til landslagssamling. Det var veldig jevnt mellom oss to, sier hun.

Søndagen skulle bli bedre for Larsen da hun sikret seg bronsemedalje i lagsparring, men samtidig røk gullet i knusing.

Knusing er en øvelse hvor man skal knuse planker. Her var det bare en av deltakerne som lyktes, men det var en noe spesiell hendelse som møtte Larsen før finalen.

– Jeg var trener for guttelaget som kjempet i lagsparring. Plutselig ble jeg ropt opp fordi jeg skulle konkurrere i knusing. Det ble litt kaos da, og jeg lyktes ikke i konkurransen. Men medaljen i lagsparring er jeg fornøyd med. Det var veldig gøy, og spesielt siden det er en medalje jeg deler med fem andre, sier hun med et lite smil om munnen.

Trener

Larsen må også bidra som trener på grunn av sin erfaring i ringen. Under NM i Tromsø ledet hun guttelaget.

Foto: Sigve Kvellestad / NRK

Frykter for VM-plassen

Etter et skuffende NM tror hun landslagssamlingen i januar og VM-plassen senere i 2015 kan ryke.

– Innen en uke er det uttak til landslagssamling i januar, og deretter skal det bestemmes hvem som får være med til mesterskapene det kommende året. Om man ser på resultatene i helgene, så ser det ikke veldig lyst ut for meg, sier en tydelig skuffet Larsen.

Selv om optimismen er vanskelig å skimte i det skuffede blikket til Larsen, så er ikke alt håp vekke.

– Jeg røk ut altfor tidlig i sparring-konkurransen, men jeg tapte mot hun som tok gullet, så jeg håper selvfølgelig at de så noe bra og at jeg får muligheten. Det var veldig jevnt mellom oss.

Tromsø i toppen

Tok sølv

Frida Lyngedal Tøllefsen var en av mange fra Tromsø som tok medalje i mesterskapet.

Foto: Øystein Mathisen / NRK

Tromsø TaeKwon-Do Klubb gjorde sakene sine bra på hjemmebane, og hentet inn flere medaljer.

Av 26 deltakende lag var Tromsø helt i toppen.

Søndag ble også en bra dag for vertene som hentet inn edelt metall i flere av øvelsene.

Tidligere landslagsutøver Paul Mathiassen som til daglig er instruktør i Tromsø TaeKwon-Do var godt fornøyd med laget som helhet.

– Vi er blant de tre til fire beste klubbene, og vi er foran erkerival Bodø, så jeg er godt fornøyd med laget, sier Mathiassen.