NRK Meny
Normal

Klar for to cupfester i Tromsø: – Et perfekt oppsett

Cupens tredje runde er klar. TIL møter Bodø/Glimt på Alfheim og TUIL får besøk av Strømsgodset.

Tromsø

TIL tar imot Bodø/Glimt i tredje runde i cupen.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Onsdag ble tredje runde i cupen satt opp. I Tromsø blir det ikke bare én, men to fotballfester.

Onsdag 4. juni klokken 18.00 tar Tromsdalen imot regjerende seriemester Strømsgodset på TUIL-arena.


– Denne kampen gleder vi oss veldig til. Strømsgodset vant eliteserien fortjent i fjor, og har også fått en god start på årets sesong. Det blir en morsom kamp for oss, og en perfekt anledning for våre spiller til å kjenne på nivået i toppen av norsk fotball, og lære litt av det, sier TUIL-trener Gaute Helstrup til NRK.

– Vi kan slå alle

TUIL tok seg videre fra andre runde ved å slå Harstad på straffesparkkonkurranse. Før kampen uttalte Helstrup at de veldig gjerne ønsket å møte eliteseriemotstand dersom de skulle ta seg videre.

– For det første vil en slik kamp bli en publikumsfest i Tromsdalen. For det andre er det som sagt moro å få prøve seg mot de beste i Norge, sier Helstrup.

– Er Strømsgodset en uoverkommelig oppgave?

– Absolutt ikke. Vi har ikke tapt hjemme på over et år. Spiller vi opp mot vårt beste, kan vi slå alle lagene i Norge, og en slik kamp kan få ut det beste i oss.

Slaget om Nord-Norge

Steinar Nilsen

TIL-trener Steinar Nilsen er storfornøyd med å møte Bodø/Glimt i cupen.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Dagen etter, torsdag 5. juni klokken 18.00, tar

Tromsø imot erkerivalen Bodø/Glimt på Alfheim.

Sist de to lagene møttes i cupen var i 2012, da Glimt spilte i førstedivisjon og TIL i eliteserien. Den gang vant TIL 1–0.

I år er rollene byttet om. TIL jobber for å rykke opp til det gode selskap, mens Glimt har fått en litt uheldig start på sin tilværelse i eliteserien.

TIL-trener Steinar Nilsen gleder seg voldsomt til å møte Bodø/Glimt på Alfheim.

– Å få Glimt på Alfheim blir en kjempefest for oss. Vi gleder oss mye til det. Oppsettet kunne rett og slett ikke vært bedre, sier Nilsen til NRK.

Straffesparket til Thomas Kind Bendiksen i førsteomgang, Glen Robin Isaksens scoring for Finnsnes, og Morten Moldskreds avgjørende straffespark i straffekonken i kampen mellom Finnsnes og TIL, samt scoringene til Andreas Sletvold (TUIL) og Anders Jørgensen (Harstad), og Nilas Eiras straffemiss i kampen mellom TUIL og Harstad.

Straffesparket til Thomas Kind Bendiksen i førsteomgang, Glen Robin Isaksens scoring for Finnsnes, og Morten Moldskreds avgjørende straffespark i straffesparkkonkurransen i kampen mellom Finnsnes og TIL, samt scoringene til Andreas Sletvold (TUIL) og Anders Jørgensen (Harstad), og Nilas Eiras straffemiss i kampen mellom TUIL og Harstad.