NRK Meny
Normal

Kim-Eirik fanget sjelden fisk

Aldri tidligere har fisken som Kim-Eirik Johansen fra Tromsø fikk da han fisket på sjøisen i Ramfjord utenfor Tromsø vært tatt på stang i Norge.

Kim-Eirik Johansen og ålebrosme

Han fanget en sjelden fisk på Ramfjordisen

Foto: Team Sluk

Fisken han fikk, en ålebrosme, er en uvanlig fisk å få, skiver nettstedet hooked.no. Den vesle fisken trives best på dypt vann, og gjerne langt til havs. Men det var altså på isen i Ramfjorden utenfor Tromsø Kim-Eirik Johansen fikk fisken.

Og på stang, noe som heller ikke er et vanlig redskap å fange fisken med.

Det var sist søndag Kim-Eirik fisket på Ramfjordisen, et populært utfartssted for fritidsfiskere. Sammen med fire kamerater fra Tromsø Havfiskeklubb fisket de med store og små agn etter hyse, torsk, gapeflyndre, kloskate og smørflyndre.

– Det er litt vanskelig å si noe fornuftig om en slik fangst, sier Kim-Eirik Johansen til Hooked.

Ålebrosme

Ålebrosme trives vanligvis best på dypt vann, men denne hadde forvillet seg inn i Ramfjorden utenfor Tromsø

Foto: Team Sluk

– Det var ikke antydning til kamp i fisken, og jeg trodde det var en sjøstjerne helt til den lå på isen. Først da skjønte jeg at dette var noe spesielt, sier han, som er aktivt medlem i Team Sluk.

Biolog Arve Lynghammar har bekreftet artsbestemmelsen.

Johansen er en ivrig sportsfisker og har med denne fiske tatt sin art nummer 75 i Norge.

– Jeg fisker mest etter store eksemplarer av de artene vi har her oppe, men også etter nye arter når sjansen byr seg, sier Johansen, som blant annet har tatt flere kveiter over 100 kilo.

Denne fangsten skal meldes inn til Villmarkslivs norgesrekordjury og Johansen regner med at hans første norgesrekord noen gang skal bli godkjent uten nevneverdige problemer.