«Kamel» ble kidnappet – nå har mysteriet fått en slutt

En mystisk «kamel» dukket opp i Tromsø sentrum i dag, men like plutselig forsvant den. Nå er kamelens ørkenvandring over: Han har fått jobb som snakkende kamel i en barnehage.

En mystisk «kamel» dukket opp i Tromsø sentrum mandag, men like plutselig forsvant den. Nå er kamelens ørkenvandring over.

SE VIDEO: De siste dagene har en kamel dukket opp rundt omkring i Tromsø. Men da Norrøna barnehage skulle få låne den, var den plutselig borte. Foto: Erling Bjørklund. Redigering: Jørn Resvoll.

– Vi så at den bare sto i Grønnegata, også tenkte jeg at vi kom til å angre hvis vi ikke gjorde noe med den, smiler Ask Mauren.

Han og kompisen Jakob Ask Berger har nettopp båret en gigantisk tøykamel ut fra stua si og montert den på et biltak.

Historien om den vandrende kamelen ble først omtalt i Nordlys i dag. I ei uke har kamelen stått og tittet ut på trafikken mellom noen busker på Ringvegen i Tromsø.

Ask Mauren og Jakob Ask Berger

Ask Mauren og Jakob Ask Berger ville bli del av historien om 'den vandrende kamelen' i Tromsø, som har stått ved Ringveien i en ukes tid. De stjal den i morges.

Foto: Marit Garfjeld/NRK

Eieren Gøran Karlsen var den som satt ut kamelen – som en skøyerstrek.

– Da jeg skulle tømme lageret mitt fant jeg igjen kamelen etter fem år, og ville gjøre noe morsomt med den. Vi har fått mange reaksjoner, blant annet fra syklister og fotgjengere. Folk har stort sett syntes det har vært morsomt, men noen har også blitt litt skremt, forteller han.

Ble for fristende

Historien om den svære tøykamelen som dukket opp både her og der ble rett og slett for fristende for Mauren og Berger. De måtte ta del i den.

Kamel skapte oppstyr i Tromsø

Her blir kamelen etter litt om og men fraktet til barnehagen.

Foto: Erling Bjørklund/NRK

Som sagt så gjort – guttene «kidnappet» kamelen fra Tromsø sentrum i morges i den hensikt å sette den opp et annet sted. At kamelen hadde en eier, var de ikke så sikre på.

– Jeg leste i avisa at den var funnet da noen ryddet ut av et lager, og tenkte at den kanskje ikke hadde en spesiell eier, sier Ask.

Men så langt kom de ikke. Norrøna barnehage hadde også lest om den vandrende kamelen, og kontaktet Karlsen for å låne den.

Men før de kom så langt som til å hente den, var den søkk vekk. Men når man roper på sosiale medier, får man svar, forteller Renate Leistad fra Norrøna barnehage.

– Vi skulle låne kamelen til Kardemomme by-dagen. Eieren ga oss lov til å låne den, men vi var for sene. Så da skrev jeg på Jodl «Hvor er kamelen?», og fikk vite at den var sett i gata her. Da fant vi den, sier hun og smiler.

Kamel inn i Norrøna barnehage

Støttepedagog Renate Leistad og pedagogisk leder Ørjan Olsen i Norrøna barnehage, lover å ta godt vare på kamelen.

Foto: Erling Bjørklund/NRK

Vurderer å gi den bort

Norrøna barnehage arrangerer Kardemomme by-dagen hvert år.

– Derfor var det perfekt å låne en kamel til å traktere rollen som den snakkende kamelen. Den skal stå blant bodene vi setter opp denne dagen, sier Leistad.

Karlsen er glad for at kamelen nå er på plass i barnehagen.

– Nå vurderer jeg å donere den til dem. Det er fint hvis barn kan få glede av den i stedet for at den støver ned hos meg. Også begynner kamelen å bli sliten, så det er veldig fint om noen med litt kjærlighet for den kan lappe den sammen.