NRK Meny
Normal

Karine er medisin mot sykepleiermangelen

Kampen om sykepleierne blir stadig tøffere. På Kvaløysletta sykehjem har de et hemmelig våpen.

Karine Hansen

Karine Hansen, aktivitetsleder på Kvaløysletta sykehjem, har blant annet fikset en egen aktivitetstralle til hver avdeling. Slik sikrer hun at beboerne har noe å gjøre når hun ikke er på jobb.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Karine er alltid i godt humør. Hun har utrettet mye siden hun begynte her, og bidrar veldig for at både beboere og ansatte trives, sier Ann Karin Reiersen, avdelingsleder for avdelingen Rya på Kvaløysletta sykehjem i Tromsø.

Sykehjemmet utlyser for tiden åtte faste stillinger og flere ferievikarer. Men sykepleiermangelen i landet gjør det vanskelig å få besatt stillingene.

Ann Karin Reiersen

Ann Karin Reiersen forteller at det til tider er vanskelig å få besatt stillinger på sykehjemmet.

Foto: Petter Strøm / NRK

– I perioder har det vært veldig vanskelig å få kompetente folk til å søke på sykepleierstillingene våre. Vi har en del søkere fra utlandet, men språket kan bli en utfordring. På fire av de faste stillingene vi nå utlyser har vi fått inn tre søknader. Jeg har ennå ikke fått sjekket om det er kommet noen digitale søknader, men jeg har vært i kontakt med to som er interessert, og er veldig fornøyd med søkertallene i denne runden, sier Reiersen.

Vil ikke jobbe i kommunen

En undersøkelse gjort for Norsk Sykepleierforbund viser at nyutdannede sykepleiere heller jobber på sykehus enn i den kommunale helsesektoren (se grafikk lenger ned i saken).

Blant annet skyldes det arbeidsvilkårene og ansvaret som ligger i kommunal helsesektor.

– Tidligere følte jeg at utdanningsinstitusjonene skapte holdninger hos de nyutdannede sykepleierne om at det var lavstatus å jobbe på sykehjem. Det har skjedd en liten dreining den siste tiden, og vi opplever at flere som har vært her i praksis kommer tilbake, sier Reiersen.

På Kvaløysletta sykehjem jobber de bestemt for å skape lyst til å jobbe der, både blant ansatte, og blant studenter og vikarer som er innom.

– Når det kommer til studentene som er her i praksis, er det er viktig å gi dem gode opplevelser. De skal føle seg trygge og vi skal opptre som en læringsarena. Alle som kommer til oss får en fadder, og ingen blir satt på oppgaver de ikke føler seg trygge på, sier Reiersen.

Grafikk avgangsundersøkelse NSF Student
Foto: Tom Halsør / NRK

Karines skattkiste

Sykehjemmet er også utstyrt med eget trimrom og solarium. Og så har de Karine Hansen, da. Den utdannede ergoterapeuten er ansatt som aktivitetsleder.

– Jeg organiserer aktiviteter for beboerne, slik at de får stimulert mer enn de basale behovene. På hver avdeling har vi en aktivitetskontakt, som er med å planlegge aktiviteter og er med å skape god stemning, forteller Hansen.

– Alle blir involvert, de ansatte gleder seg sammen med beboerne, og de ansatte kan også slappe mer av når de vet at trivselen blir ivaretatt, mener hun.

Helsefagarbeider Tove Ottesen er godt fornøyd med Karine Hansens bidrag for arbeidsmiljøet.

– Karine er sprudlende og alltid i godt humør. Hun sprer om seg med god stemning, og det har alt å si for å trives på jobben, sier hun.

Karine Hansen er aktivitetsleder på Kvaløysletta sykehjem. Hun har flere triks for å engasjere beboerne, blant annet en kasse med mye rart i.

Karine Hansen er aktivitetsleder på Kvaløysletta sykehjem. Hun har flere triks for å engasjere beboerne, blant annet en kasse med mye rart i.

God stamme

Helsedirektoratet slår fast at vi vil mangle 30.000 sykepleiere i Norge om 20 år.

Avdelingsleder Ann Karin Reiersen frykter at sykepleiermangelen kan bli en tung bør.

– Beboerne på sykehjemmene er de sykeste av de syke. I tillegg får vi flere eldre i tiden fremover. Men jeg tror vi skal klare å holde standarden. For å gjøre det må vi nok se på organiseringen, og vi må formidle at vi som jobber her faktisk trives i jobben, sier hun.

– Vi har en god grunnstamme med dyktige sykepleiere og helsefagarbeidere som bidrar godt. Så gjelder det å få inn nye, dyktige og engasjerte folk i systemet, som kan bidra, om så etter å ha jobbet noen år på sykehus for å skaffe seg mer erfaring.

For til tross for utfordringene med sykepleiermangel og økt press, holder Reiersen seg positiv.

– Er vi ikke positiv har vi ingenting her å gjøre. Det tar litt tid å bygge en slik positivitet, men det skaper lojalitet blant de ansatte.