NRK Meny
Normal

Kåret til «Årets gasellebedrift» i Troms

Grovfjord Bygg AS fikk onsdag det synlige beviset på at de er kåret til årets gasellebedrift i Troms.

Grovfjord Bygg AS

Grovfjord Bygg AS tok stolt imot beviset på at de er årets gasellebedrift i Troms. Daglig leder Vidar Sjøvoll (t.v.) og prosjektleder Frode Nylund.

Foto: Marius Sjøvoll

Prisen for årets gasellebedrift gis til rasktvoksende, lønnsomme norske bedrifter – basert på regnskapet fra de siste fire årene.

– Jeg fikk vite om det for en måned siden og da må jeg si at jeg ble litt overrasket. Jeg hadde ikke tenkt så mye på at vi kunne vinne en slik pris, men nå når det har sunket litt inn på meg så er jeg veldig stolt, sier daglig leder, Vidar Sjøvoll.

Bedriften er datterselskapet til det over hundre år gamle selskapet, Grovfjord Båtbyggeri AS, og startet som smått opp for ti år siden med litt småoppdrag på vinterstid. Etter hvert ballet det såpass på seg at de valgte å satse ekstra på byggselskapet.

– At vi spisset det med eget navn og logo har gitt store resultater, det er det ingen tvil om, sier Sjøvoll.

Hardt arbeid

For øyeblikket holder selskapet på med et stort leilighetskompleks på Evenskjer med åtte leiligheter til en verdi av 15–16 millioner kroner. Men suksessen har ikke kommet gratis ifølge Sjøvoll.

– Det handler vel om at vi er håndverkere vi som driver dette firmaet, og vi vet hva som skal til for å tjene penger. Jobben er ikke en 7 til 15-jobb, men mer 6 til 21 om kvelden. I tillegg til korte ferier. Og så må man virkelig ville noe for å få det til. Det handler om å stå på, forteller han engasjert.

Hånd i hånd med hardt arbeid går kvalitet på arbeidet som gjøres. Til nå har de ikke brukt ei eneste krone på markedsføring.

– Det må være kvalitet. Å gjøre kundene fornøyde er det som det handler om. Da selger ting seg selv, og det gjør det nå.

– Skal vokse

Fram til nå har Grovfjord Bygg stort sett holdt seg innenfor kommunegrensene til Skånland, men har som smått beveget seg mot Harstad. Nå skal de ta med seg momentum og vokse videre.

– Denne prisen betyr forhåpentligvis at vi blir lagt merke til utenfor Skånlands grenser, håper Sjøvoll.

Per nå ser det også ut som 2015 blir et nytt rekordår for grovfjordingene.

– Vi har lyst til å bli større, men vi skal ikke vokse så fort av vi får voksesmerter. Det er jo en organisasjon som må bygges opp rundt dette. Hvor store vi kan bli vet vi ikke. Vi skal ikke bli for store heller. I hvert fall ikke for fort, avslutter Sjøvoll.