NRK Meny
Normal

Karasjok-ordfører aner ikke hvor 22. juli-millionene er blitt av

Karasjok kommune fikk over to millioner kroner for å følge opp de rammede etter terrorangrepene 22. juli 2011. Ordføreren vet ikke hva pengene er brukt på. – Flaut, mener hun selv.

Anne Toril Eriksen Balto

Karasjok-ordfører Anne Toril Eriksen Balto beklager og lover å rydde opp i 22. juli-rotet.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Ordfører Anne Toril Eriksen Balto (Sp) i Karasjok er flau over at kommunen ikke har klart å følge opp de rammede etter terrorangrepene 22. juli 2011.

NRK Brennpunkt avslørt denne uka hvordan flere kommuner ikke har gitt den hjelpen de kunne, på tross av at de fikk penger av statlige myndigheter til dette.

– Jeg synes dette er beklagelig og flaut på vegne av Karasjok kommune. Jeg har hatt tillit til at disse midlene har vært brukt til det formålet som var med disse midlene, men etter Brennpunkt-programmet så blir jeg litt tvilende, sier Eriksen.

Fikk lite hjelp

Karasjok kommune fikk 2,3 millioner kroner, for å følge opp de 12 ungdommene som var på Utøya og deres pårørende.

Ingeborg Larssen er mor til en av de overlevende fra Utøya. Hun har merket lite til pengene.

– Vi hadde besøk av en kontaktperson like etterpå, og så var alle innkalt til et møte i august 2011. Så ble det stopp, sier hun.

Visste ikke om pengene

Ifølge ordfører Anne Toril Eriksen Balto nådde aldri brevet som kommunen fikk om statlig støtte til ordførerens bord. Brevet stoppet hos helse- og omsorgsavdelingen.

Ifølge ordføreren var det fra politisk hold et forslag om å ansette en kommunepsykolog i kjølvannet av Utøya-massakren.

– Hadde vi visst den gangen at det var kommet så mye midler så tror jeg utfallet ville blitt noe helt annet. Da ville vi hatt en kommunepsykolog, som et lavterskeltilbud, og bedre oppfølging til disse ungdommene allerede i 2012, sier Eriksen.

Hvor har pengene blitt av kan ikke ordføreren svare på, men hun lover å rydde opp.

– Vi har ikke helt oversikt, men jeg har bestilt en rapport så vi kan følge dette opp, sier hun.