Kan han gjenskape bragden mot Norges beste lag?

Johannes Rydningen Lange (18) satte 29 poeng mot grunnseriemester Kongsberg i desember. Nå skal Storm møte Norges beste lag i kvartfinalen i Tromsøhallen.

Johannes Rydningen Lange

Johannes Rydningen Lange jager ballen på trening i Tromsøhallen. Søndag spiller han sin første kvartfinale på hjemmebane. Mot Kongsberg i desember satte unggutten hele 29 poeng mot Norges beste lag.

Foto: Gunnar Gindstein / NRK

For første gang siden 2012 skal det spilles en sluttspillkamp i basketball i Tromsø. Tidenes yngste Tromsø Storm-lag – med en snittalder på 22 år – møter grunnseriemester Kongsberg i kvartfinalen på søndag.

Det skal spilles best av tre kamper.

– Jeg håper mange møter opp. Og at det blir gøy, sier Johannes Rydningen Lange (18), en av mange fra 1998-generasjonen i Tromsø Storm.

Satte 29 poeng borte mot Kongsberg

Og gøy var det 4. desember i fjor da Rydningen Lange fikk sitt store gjennombrudd i basketligaen. Unggutten satte hele 29 poeng mot nettopp Kongsberg – på bortebane.

Tromsø Storm spiller sin første kvartfinale i Tromsø siden 2012.

Se TV-reportasje før Tromsø Storms 1998-generasjon før kvartfinalen mot Kongsberg kommende søndag. Foto/redigering: Gunnar Grindstein.

– Det var en artig opplevelse å kunne bidra på den måten, og jeg håper selvfølgelig det skjer igjen nå i sluttspillet. Ingen ting hadde vært bedre enn det, smiler Rydningen Lange, som går siste året på Tromsdalen videregående skole.

Sønnen til tidligere Storm-kjempe Ronny Lange synes det er sterkt av tidenes yngste Tromsø Storm-lag å ta seg til sluttspillet.

– Jeg synes det er en bra prestasjon. Og det var ikke mange som forventet det, sier Johannes Rydningen Lange til NRK.

Webb: – Min beste trenerprestasjon

Trener Kenneth Webb mener faktisk sluttspillplassen med det unge Storm-laget, uten en eneste importspiller, er hans beste prestasjon som trener.

Kenneth Webb

Kenneth Webb mener det er hans beste prestasjon noen gang som trener å ta et rekordungt Tromsø Storm-lag til sluttspillet. Nå venter Kongsberg i kvartfinalen.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Definitivt. Uten tvil. Når du så på denne spillergruppen i starten av sesongen, ingen trodde vi skulle klare det, sier Webb til NRK.

Han har vært trener i mange land, og har til gode å tape en kvartfinale.

– Vi går for å vinne denne også, selv om vi har tapt tre av tre kamper mot Kongsberg denne sesongen. I to av dem ga vi dem kamp. Det tar vi med oss inn i denne kvartfinalen, vi har hjemmebanefordel, slutter Kenneth Webb.