Kan Glimt bli flyttet ned i 2. divisjon?

Fordi klubben ikke kom seg til Tromsø i tide til kampen mot TUIL.

Alfheim stadion

Kampen mellom TUIL og Glimt ble spilt på Tromsøs hjemmebane, Alfheim stadion.

Foto: Jørn Resvoll / NRK

Tromsdalen UIL har bestemt seg for ikke å legge inn protest etter at Bodø/Glimt kom for sent til søndagens kamp i Tromsø.

Men flere i og rundt klubben NRK har snakket med mener likevel at Glimt kan degraderes til 2. divisjon som følge av at klubben ikke reiste til Tromsø dagen før.

Hvis så skulle skje, berger TUIL plassen i 1. divisjon…

I Norges Fotballforbunds kampreglement står det blant annet:

Lag fra 0.-3. divisjon menn og 0.-1. divisjon kvinner som uteblir fra seriespill uten gyldig grunn - skal med mindre særlige forhold tilsier noe annet - utelukkes fra fortsatt spill i inneværende sesong og alle lagets kamper annulleres. Lag som utelukkes regnes ved seriens avslutning som siste lag på tabellen og skal rykke ned én divisjon”.

Nå kom Glimt seg til Tromsø. Men Glimt reiste ikke dagen før – slik regelverket sier bortelag skal i forbindelse med de to siste serierundene. Og da blir det en spørsmål jurister i NFF må ta stilling til om Glimt per definisjon uteble likevel.

Ingen protest

Daglig leder i TUIL Fotball, Roger Ness, bekreftet umiddelbart etter kampen at TUIL ”vil følge opp saken” med NFF. I dag var konklusjonen klar:

– Vi har i dag bestemt oss for ikke å legge inn protest. Vi ser ingen grunn til å kjøre inn en slik sak. Men det vi forventer er at fotballforbundet følger opp det som skjedde, sier Ness til NRK.

Ness bladde i fotballforbundets reglement - både før og etter kampen mot Glimt – da det ble klart at laget satt værfast i Bodø. Ness ledet i tre år NFFs juridiske seksjon, fra 2006 til 2009.

Han er klokkeklar på at Glimt skulle reist til Tromsø allerede lørdag.

– Til de to siste serierundene, skal bortelaget reise dagen før. Klubber har tidligere blitt bøtelagt for ikke å ha reist dagen før – selv om kampen starten når den skulle, sier Ness.

Glimt legger seg flat

Ledelsen i Bodø/Glimt beklager at klubben ikke fulgte regelverket – og reiste søndag i stedet for lørdag.

– Ja, vi har gjort en feil. Det skulle ikke skjedd. Vi kjente til regelverket. Og vi kan ikke gjøre annet enn å legge oss flat og beklage det, ikke minst overfor Tromsdalen, sier direktør Bjørn Tore Hansen til NRK.

Han frykter ikke at Glimt skal bli degradert til 2. divisjon som følge av det som skjedde i helgen.

– Vi har jo ikke uteblitt fra kampen – en kamp som viste seg ikke å ha noen betydning. Og jeg synes det høres noe dramatisk ut at vi skulle degraderes ut i fra at vi kommer for sent til én kamp, sier Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen.

Vil ikke forskuttere

Roger Ness vil ikke forskuttere hva han tror utfallet av denne saken blir.

– Tror du – med din bakgrunn som jurist i NFF – at forbundet kan straffe Glimt her med å degradere klubben til 2. divisjon?

– Det finnes ingen praksis. Det står i en regel. Men den regelen må da i så fall håndheves før man får noe svar på det, sier Ness.

– Men Glimt uteble jo ikke, de kom seg jo til Tromsø – og kampen ble spilt?

– Jo, det er riktig. Men det er andre punkter i lovverket forbundet eventuelt må se på. Ikke minst i forhold til innskjerpingen rundt å reise dagen før kampdag de to siste rundene, sier Ness.

Forbundet ser på saken

Informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund sier saken var tema på kamprundemøtet i NFF mandag formiddag.

– Klubbene blir bedt om å komme med en skriftlig redegjørelse i løpet av uka. Jeg tror ikke det vil foreligge noen avgjørelse før i neste uke, sier Graff til NRK.

Bodø/Glimt har i tillegg til denne saken mer enn nok å stri med. Og direktør Bjørn Tore Hansen kan ikke garantere at klubben berger seg unna en konkurs.

– Vi er ikke trygg på at vi spiller i 1. divisjon neste år. Vår økonomiske situasjon er kritisk. Vi håper og tror vi skal klare oss, men har ingen garantier på at vi gjør det, sier Hansen til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.