Kan Espejord bli TILs joker i innspurten?

Med sitt første eliteseriemål reddet Runar Espejord (19) et meget viktig poeng for «Gutan». Nå håper unggutten å bidra mer i sesonginnspurten.

Runar Esp

Tromsøs Runar Espejord i duell med Aalesunds Akeem Latifu.

Tidlig i andre omgang på Alfheim så det mørkt ut for Tromsø. Aalesund hadde gått opp i 1-0 ledelse, etter selvmål av Remi Johansen, og TIL skapte ikke allverdens av farligheter framover på banen.

Men i det 60. minutt entret, sønn av TIL-legende Lars Espejord, Runar Espejord banen.

Drøye 10 minutter senere scoret 19-åringen sitt første eliteseriemål for TIL.

Og med det meget viktige 1-1 målet sørger spissen for å sende «Gutan» forbi Mjøndalen på tabellen, og opp på kvallikplass.

Likevel tok han ikke akkurat av etter kampslutt.

– Hadde vi vunnet i dag, så hadde jeg vært hakket blidere, for å si det sånn. Artig å score mål, men det er synd når det ikke fører til tre poeng, sier 19-åringen til NRK.

Ondrasek må sone

Når TILs førstevalg på topp, Zedenek Ondrasek, også pådro seg sitt femte gule kort for sesongen, og dermed må stå over mot Molde, åpnes det for spiss-talentet fra start.

Selv håper han å kunne bidra mer mot Molde, og i innspurten generelt.

Jeg håper hvertfall jeg kan være med å bidra mot Molde. Det er muligheter for å få spille bort mot Molde neste helg. Nå er jo «Kobraen» ute neste helg så forhåpentligvis er det store muligheter for å få spille der. Så får vi se videre alt ettersom hvordan det går i en eventuelt Molde-kamp, sier Espejord til NRK.

– Bra at Espejord er i gang

Hovedtrener Bård Flovik var fornøyd med at Runar Espejord scoret sitt første eliteseriemål, og tror det kan bli viktig at spissen er i gang.

– Det er veldig gøy å se at han kommer inn å får et «goalgetter-mål» som han scorer i boksen. Det er bra at Espejord kommer inn og scorer. Nå må Ondrasek stå over neste kamp så da må Espejord bidra igjen. Det er bra at vi har han i gang, sier TIL-treneren til NRK.

– Langt fra fornøyd med 1-1

Flovik var langt fra fornøyd med bare å ta ett poeng mot «tangotrøyene».

Jeg er langt fra fornøyd med 1-1. Her på Alfheim burde vi ta tre poeng. Og det er en type kamp hvor vi burde alle poengene. Det er litt «hakk i plata» synes jeg. Hjørnesparket-mål igjen, som vi har jobbet med å få orden på. Det er ikke spesielt godt duellert og markert i boksen. Også får vi mye trykk i boksen framover, spesielt siste fem minuttene, men scorer bare ett mål. Vi burde trykke inn et mål til, sier en skuffet Flovik til NRK.