NRK Meny
Normal

Kan denne mannen redde TIL?

Kroat Marin Orsulic (28) spiller sin første kamp fra start for «Gutan», når Aalesund gjester Alfheim søndag ettermiddag.

Tromsø - AaFK

Tromsøs Zdenek Ondrasek i duell med Aalesunds Mikael Dyrestam.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

TILs lag: (4-1-4-1)

Heigre - Norbye, Ødegaard, Wangberg, Antonsen - Orsulic - Andersen, Bendiksen, R. Johansen, Åsen - Ondrasek.

På benken: Lekstrøm, Gjesdal, Moldskred, Hansson, Johansen, Nilsen og Espejord.

Aalesuds lag: (4-1-4-1)

Grytebust - Latifu, Lie, Dyrestam, Matland - Larsen, Hoseth, Bjørdal, Riise, Hoff - James.

På benken: Lie, Mantyla, Carlsen, Thrandarson, Skagestad og Abdellaoue.

Den kroatiske midtbanespilleren, som ble løst fra kontrakten med CSKA Sofia, og kom til TIL i sommer, har så langt fått tre innhopp for Tromsø.

Med midtbaneanker Christian Landu Landu ute med karante til dagens oppgjør mot Aalesund, er det duket for at Orsulic får sin debut fra start.

Jeg vil gi 100% hvis jeg får sjansen fra start. Det er det jeg skal gi, av og til er det nok, av og til ikke. Men jeg tror jeg kan hjelpe, og at jeg kan spille denne kampen, sa Orsulic på fredagens trening til NRK.

Hvor viktig er denne kampen for TIL?

– Jeg synes den er veldig viktig. Jeg vil ikke legge noe ekstra press på oss, men den er virkelig viktig. Å ta tre poeng i denne kampen vil være veldig viktig for oss, sier TILs kroat til NRK.

Bård Flovik

TIL-trener bekrefter at Orsulic er aktuell fra start mot Aalesund.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

- Han er aktuell fra start

TIL-trener Bård Flovik sa på fredagens trening dette om Marin Orsulic:

Han hadde et veldig godt innbytte nå mot Stabæk. Vi må vurdere situasjonen med treningsuken hans opp mot de andres. Og også se på sammensetningen. Jeg har sagt det før, og sier det igjen, det er veldig sentralt for meg å bygge relasjoner. Så det er sammensetningen som er sentral for oss, men han er selvfølgelig veldig aktuell, sier Flovik til NRK.

– Plager oss veldig at vi scorer så lite

«Gutan» har scoret fattige tre mål på sine syv siste kamper i eliteserien. Det er noe TIL-trener Bård Flovik innrømmer plager han og laget.

Det plager oss veldig faktisk. Vi har et spill som fungerer bra, og vi slipper til lite sjanser. Vi vinner ballen mye i spill, og vi kommer til en god del målsjanser. Men vi klarer ikke å omsette de sjansene i mål. Først og fremst er det effektiviteten vi har snakket om som er for dårlig. Så det plager oss veldig, og vi jobber meget hardt for å gjøre noe med det, sier TIL-treneren til NRK.